Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kaddáfí sa nevzdá, vyzýva na pokračovanie boja

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí

TRIPOLIS - Muammar Kaddáfí vo štvrtok vyhlásil, že sa nevzdá a ďalej bude bojovať proti povstalcom, ktorí už obsadili väčšinu Líbye. Informovala o tom sýrska televízna stanica Arrai, ktorá odvysielala audionáhrávku s Kaddáfího hlasom.

Kaddáfí v nej svojich prívržencov vyzval, aby pokračovali v boji proti povstaniu. "Pokračujte v boji," povedal Kaddáfí pri príležitosti 42. výročia prevratu, po ktorom sa dostal k moci. "Nevzdáme sa. Nie sme ženy," zdôraznil. Kaddáfí tvrdí, že medzi NATO a povstalcami sú spory.

Bývalý vodca je podľa vlastných slov pripravený na dlhý boj proti povstalcom, a to i za cenu, že krajina bude zničená. "Chcú dlhý boj, tak bude dlhý. Ak Líbya zhorí, kto ju bude viesť? Nech zhorí," vyhlásil Kaddáfí, ktorý ušiel z Tripolisu 20. augusta na neznáme miesto potom, čo hlavné mesto dobyli povstalci.

Muammar Kaddáfí sa podľa povstalcov neukrýva vo svojom rodnom meste Syrta, ktoré ešte stále nemajú pod kontrolou. Ako povedal povstalecký veliteľ Abdal Nadžíb Mlegta, Kaddáfí a jeho syn Sajf al-Islám sa pravdepodobne nachádzajú v púštnom meste Baní Valíd na západe krajiny asi 150 kilometrov juhovýchodne od Tripolisu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu