Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Taliani chcú DNA testy, píšu o Čurkovej hororovej chladničke!

Matej Čurko
Matej Čurko

BRATISLAVA - Vraždu mladej Talianky (†28), ktorú našli v marci v Ríme, môže mať na svedomí kanibal Matej Čurko (†43). Fotografiami práve jej pozostatkov sa mal chváliť, keď lákal svoju poslednú obeť. Uviedol to dnes denník Corriere della Sera, podľa ktorého si talianska polícia vyžiadala od slovenských kolegov testy DNA častí tiel, ktoré sa našli v jeho chladničke.

Talianku našli v hroznom stave. Ako uvádza pluska.sk, beštiálny vrah pravdepodobne uvaril jej poprsie. Chýbalo jej aj niekoľko orgánov. Taliani majú v súvislosti s kanibalom preverovať aj ďalšie prípady.

Fotografie častí tela mladej ženy boli údajne medzi tými, ktoré poslal Švajčiarovi Markusovi Dubachovi, keď ho "lákal" na Slovensko, aby ho zabil a skonzumoval. Talianske média sa odvolávajú na tajný dokument Interpolu, z ktorého má vyplývať, že slovenskí vyšetrovatelia objavili aj ďalšie telá, alebo ich časti.

"V 50-stranovom dokumente (...) sa údajne spomínajú fotografie tretej ženy, alebo aspoň častí jej tela, okrem dvoch už identifikovaných obetí," uvádza taliansky denník.Meno Talianky malo byť nájdené aj v Čurkovom počítači.

Corriere della Sera píše aj o obsahu kanibalovej "hororovej chladničky". Čurko si mal totiž okrem zhromažďovania údajov v počítači robiť aj inú desivú "zbierku". Talianski experti z nej požadovali vzorky DNA a chceli ich porovnať so vzorkami od príbuzných mŕtvej Talianky a ďalších nezvestných žien.    

Slovenská polícia odmietla zaujať stanovisko. "Prípad je aj naďalej v štádiu vyšetrovania. Dohady a špekulácie nebudeme komentovať," uviedla pre TA3 hovorkyňa policajného prezídia Danisa Baloghová. Kanibalov brat Marián označil celú vec za nezmyslel. O žiadnych cestách svojej rodiny do Talianska totiž nevie.

Čurko zomrel 12. mája, niekoľko dní po prestrelke s policajtmi, ktorí mu pri východoslovenskom Kysaku prichystali pascu. Namiesto Švajčiara, ktorý si s ním pôvodne dohodol stretnutie a chcel sa nechať dobrovoľne zabiť a skonzumovať, nasadili svojho agenta. Smrteľne zranený kanibal stihol ťažko postreliť jedného z kukláčov.

Po incidente sa robehla rozsiahla pátracia akcia. V neďalekých lesoch policajti našli improvizovaný oltár a plytký hrob so zvyškami dvoch mladých Sloveniek, Lucie Uchnárovej (†20) zo Sniny a Oravčanky Eleny Gudjakovej (†30). Ich telá boli rozkúskované a nekompletné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu