Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na drogách zarobil 20 miliónov, peniaze nechal zhniť!

Zhnité bankovky Zobraziť galériu (2)
Zhnité bankovky

LONDÝN - Anthony Mills (43) čelí obvineniu s obchodovania s drogami, za ktorý ho môžu poslať do väzenia až na dvadsať rokov. Marihuanu v hodnote 61 miliónov libier (67,5 milióna eur) pašoval v prepravkách od kvetín, ktoré dovážal z Holandska.

Mills, bývalý šéf "Kvetinového gangu", patril pred svojím zatknutím minulý rok v marci k najhľadanejším osobám na Britských ostrovoch. V období od júna 2006 do novembra 2007 do krajiny "doviezol" 18 ton marihuany, čo mu vynieslo 22 miliónov libier (24,3 milióna eur).

Drogového baróna  obvinili aj z prania špinavých peňazí a so zakladania spoločností v tzv. daňových rajoch, aby tak zamaskoval svoje zisky. Mills však zarobil toľko peňazí, že ich nestačil minúť. Pri policajnej razii v jeho dome objavili zväzky zhnitých dvadsaťlibrových bankoviek.

Na pojednávaní mu sudca Gregory Stone povedal: "Myslím, že si sám dobre uvedomujete, do akej situácie ste sa dostali." Obžalovaný, ktorý si verdikt vypočuje nabudúci mesiac, odpovedal, že "určite áno". Ďalších troch členov gangu odsúdili ešte vlani na 14, resp. 16 rokov väzenia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu