Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ľudia skákali z okien, pri tragickom požiari 5 obetí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA/VARŠAVA - Ľudia vyskakovali pred požiarom z okien, aby si zachránili holý život! Päť ľudí zahynulo a ďalších sedem, vrátane dvojročného dieťaťa, sa zranilo pri tragickom požiari v Świetochłowiciach na juhu Poľska.

Traja ľudia sa udusili dymom, jeden obyvateľ domu zahynul na mieste po skoku z okna. Ďalšia osoba podľahla zraneniam po prevoze do nemocnice.

Sedem ľudí je zranených, vrátane dvojročného dieťaťa, citoval portál wp.pl veliteľa zásahu Mirosława Kwiatkowského. Väčšina utrpela popáleniny a zlomeniny, keď nemohli čakať na hasičov a začali vyskakovať z okien.

Ďalších sedem ľudí, ktorí skočili z okna, sa už hasičom podarilo zachytiť do špeciálnych vzduchových vankúšov. Po rebríkoch evakuovali ďalších 20 ľudí z okolitých bytov.

Prvé informácie o požiari dostali hasiči krátko po jednej hodine. Ukázalo sa, že horia byty na druhom a treťom poschodí vo viac ako storočnej štvorposchodovej budove. Oheň sa rýchlo šíril po drevenom schodisku, ktoré bolo jediným únikom pre obyvateľov. Záchranu komplikovali aj drevené podlahy, ktoré sa rýchlo vznietili a hasiči museli použiť kyslíkové masky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu