Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Evakuácia vo Zvolene, horela rómska bytovka!

Rómska bytovka na sídlisku Balkán Zobraziť galériu (7)
Rómska bytovka na sídlisku Balkán

ZVOLEN – Na sídlisku Balkán začala dnes ráno horieť strecha rómskej bytovky. V byte pod ňou sa v tom čase nachádzalo sedem ľudí. Nikomu sa nič nestalo a hasiči všetkých evakuovali. Objekt však museli polievať vodou ešte niekoľko hodín.

Problémová rómska bytovka na sídlisku Balkán sa dnes ocitla v plameňoch. Oheň zachvátil strechu domu, ktorý sa nachádza najbližšie k rýchlostnej ceste.

„Požiar nám nahlásili o 4.30 hod. Na miesto hneď vyrazilo 11 hasičov zo Zvolena a Banskej Bystrice,“ povedala hovorkyňa hasičov Bibiána Bendíková. Z objektu evakuovali sedem ľudí, ktorí bývali v byte hneď pod strechou. Keďže sa prepadla podlaha, hrozilo nebezpečenstvo smrteľných úrazov.

„Príčiny požiaru do týchto chvíľ zatiaľ nie sú známe,“ doplnila hovorkyňa. Nie je však vylúčené, že oheň sa mohol rozhorieť od komína, ktorý bol v katastrofálnom stave.

Bez strechy nad hlavou teraz zostala rodina s malými deťmi. Kde budú bývať, zatiaľ nie je jasné.

„Byty sú v súkromnom vlastníctve a zatiaľ sa na nás nikto neobrátil so žiadosťou o pomoc,“ povedal viceprimátor Zvolena Juraj Družbacký.

Prípad už vyšetruje aj polícia a na mieste je aj zisťovateľ príčin požiarov.
 

Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Horiaca bytovka vo Zvolene

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu