Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Už je to tu, som mŕtvy, oznámil blogger zo záhrobia!

Derek K. Miller Zobraziť galériu (3)
Derek K. Miller

VANCOUVER - Istý kanadský blogger oznámil svoju smrť na internete po tom, ako už nebol medzi živými. Derekovi K. Millerovi (†41) v roku 2007 diagnostikovali rakovinu a odvtedy zaznamenával boj so zákernou chorobou na svojom blogu. Stránka v deň, kedy zomrel, pod náporom veľkého množstva návštevníkov skolabovala.

V správe pod názvom "Posledná pošta" stálo: "Už to prišlo, som mŕtvy, a toto je poslednýkrát čo píšem na môj blog".

Ešte predtým než jeho telo vypovedalo službu, totiž Derek požiadal manželku Airdrie, aby odkaz, ktorý mal napísaný vopred, uverejnila na stránke hneď po jeho smrti. Miller, ktorý sa živil ako spisovateľ, hudobník a fotograf, svoju prvú webstránku založil ešte v roku 1997 a v rodnom meste sa tak stal "blogovacím pionierom".

Zomrel v utorok večer vo svojom dome, obklopený rodinou. Podľa vlastných slov sa nebál smrti, ale toho, že bude čoraz slabší a taktiež mu bolo ľúto, že už neuvidí zmeny, ktoré sa dejú vo svete. "Neodišiel som na lepšie miesto, ani na horšie. Neodišiel som nikde, pretože už viac neexistujem," uviedol v posmrtnom odkaze. Blog, krátko po tom, ako sa na ňom správa objavila, skolaboval. V priebehu pár minút sa naň totiž nalogovali tisíce zvedavých užívateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu