Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Neuveriteľné: Z blata vytiahli po štyroch dňoch živé bábätko!

Vojak sa teší, že medzi stovkami mŕtvych tiel našli živé bábätko Zobraziť galériu (2)
Vojak sa teší, že medzi stovkami mŕtvych tiel našli živé bábätko

TOKIO - Zázraky sa dejú i uprostred prírodou ťažko skúšaného Japonska. Po štyroch dňoch totiž v meste Ishinomaki na ostrove Honšú našli v mase bahna živé dieťatko!

Nádej, že spomedzi trosiek zrútených budov či zaplavených oblastí vytiahnu živých ľudí, je čoraz menšia. Včera sa však podaril vojakom, ktorí prehľadávali oblasť Miyagi, malý zázrak.

V kope blata, ktoré pokrýva mesto Ishinomaki, zbadali malé bábätko! Štvormesačné dievčatko si síce ešte nemohlo uvedomovať čo sa deje okolo neho, pri príchode vojakov však plakalo. Po chvíli ho vojaci odovzdali šťastnému otcovi do náručia.

Krátko nato bol však muž s dieťatkom na rukách opäť nútený utiecť do vyššie položených oblastí, pretože panovali obavy, že v najbližších hodinách dôjde k ďalšiemu zemetraseniu. Tieto predpovede sa zatiaľ našťastie nenaplnili.

Pri katastrofe, ktorá postihla krajinu vychádzajúceho slnka v piatok, zahynuli tisíce ľudí. Počet obetí však podľa odhadov dosiahne hranicu desaťtisíc. Minulotýždňové zemetrasenie je najhorším v histórii Japonska a piatym najväčším na svete od začiatku meraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu