Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Témou tajných stretnutí Sulíka s Kotlebom bolo oslabenie SNS, potvrdil Miškov

Juraj Miškov
Juraj Miškov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Včera padalo jedno tvrdé politické obvinenie za druhým. Šéf národniarov Andrej Danko na TA3 obvinil predsedu SaS Richarda Sulíka, že na tajných stretnutiach s Marianom Kotlebom kuli plány ako poškodiť SNS. Obaja sa proti tvrdeniu Danka ohradili, šéf strany SKOK Juraj Miškov však tvrdí, že predseda parlamentu má v niečom pravdu.

Danko sa vyjadril, že „Sulík v roku 2010 nenávidel SNS, že sa začal stretávať s niekym, čo si myslel, že zničí SNS". Zároveň dodal, že sa nebojí povedať, že práve liberáli stoja za vznikom strany Mariana Kotlebu.

Sulíkov bývalý kolega Juraj Miškov, dnes predseda strany SKOK-Európski liberálni demokrati, však pre portál Topky jednoznačne potvrdil slová Andreja Danka: „Témou a cieľom tajného stretávania sa Sulíka s Kotlebom bolo hľadanie spôsobov ako pomôcť Kotlebovej strane aby odčerpala hlasy SNS tak, aby sa nedostali do parlamentu," povedal Miškov.

Šéf SKOK-u zároveň dodal, že šéf SaS fandí deštrukcii: „Richard Sulík je jednoducho fanúšikom deštrukcie. Tak, ako úspešne rozložil Radičovej vládu, fandil Faragovi a chodil do Nemecka podporovať mítingy AfD (Alternative fur Deutschland), ktorí chcú dosiahnuť vystúpenie z EÚ, pokúšal sa vtedy rozložiť aj SNS." 

Ako Miškov dodal, hovorilo sa vtedy aj o nejakej finančnej podpore pre kampaň kotlebovcov, ale nevie potvrdiť ani dokázať, či Sulík billboardy Kotlebovi naozaj zaplatil.

Viac o téme: Richard SulíkSNSAndrej DankoJuraj MiškovMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu