Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Schustera zasiahlo úmrtie exprezidenta Kováča (†86): Verili sme, že sa mu stav zlepší

Rudolf Schuster
Rudolf Schuster (Zdroj: Miro Vacula)

BRATISLAVA - Úmrtie bývalého prezidenta SR Michala Kováča ma prekvapilo vzhľadom na zlepšenie jeho zdravotného stavu. Povedal to exprezident Rudolf Schuster, ktorý tento post zastával v rokoch 1999 až 2004.

"Je mi to veľmi ľúto. Poznal som ho zblízka, ako predseda Slovenskej národnej rady som ho vymenoval za ministra financií. V Košiciach sa dozvedel, že mu uniesli syna. Sú to momenty, na ktoré si veľmi spomínam," uviedol.

"Stretávali sme sa každý rok aj s jeho manželkou, vymieňali si názory. Myslím si, že mal ťažké obdobie, lebo v čase, keď vládlo HZDS, ktoré ho navrhlo aj zvolilo, mu život osladili tým, že ho začali kritizovať," konštatoval Schuster.

Podľa neho slovenský parlament sa doteraz nedokázal vyrovnať s kauzou únosu, aj keď bolo dosť času na to, aby sa vysvetlila. "Osobne mi povedal: Mne nejde o to, aby niekoho potrestali, ale aby sa ľudia dozvedeli pravdu. Ja som všetkým odpustil," spomína Schuster na Kováčove slová.

"Chcem vysloviť úprimnú sústrasť rodine pána exprezidenta, jeho manželke, synom a celej rodine. Je mi to ľúto. Prišlo to tak náhle. Aj keď bol vážne chorý, verili sme, že sa mu stav zlepší," dodal.

Viac o téme: Michal KováčRudolf Schuster
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu