Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prípad odobraného Marca vyvolal ostrú hádku v parlamente: Súboj Nicholsonová vs Vaľová

Lucia Nicholsonová
Lucia Nicholsonová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Dnešné rokovanie parlamentného výboru pre sociálne veci ohľadom odobratia chlapca Marca (7), ktoré už pár dní rezonuje slovenským internetom, pre Luciu Nicholsonovú (SaS) prinieslo aj veľké rozhorčenie. Postarala sa oň členka výboru Jana Vaľová (Smer-SD), ktorej to podpredsedníčka parlamentu poriadne vytmavila na Facebooku.

"Ťažké rokovanie na výbore. Najviac ma pobavila poslankyňa za SMER pani Vaľová," posťažovala sa Nicholsonová na sociálnej sieti. Ako tvrdí, vládna poslankyňa ospravedlňovala postup úradníka a koliznej opatrovníčky výškou platov štátnych úradníkov, najmä tých na sociálnej kuratele. Práve oni by podľa liberálky mali dávať pozor na dodržiavanie práv dieťaťa a konania v jeho najlepšom záujem.

"Pýtam sa, koľko musí kompetentný zarábať, aby nevliekol plačúce dieťa ako vrece zemiakov? Tá pani učiteľka, ktorá ako jediná zachovala chladnú hlavu a chránila dieťa, predse nezarába oveľa viac, nie?" reagovala rozhorčene.

Poslanci výboru sa ale zhodli na tom, že treba posilniť právomoci a kompetencie sociálnych pracovníkov. Mimoriadny výbor bude pokračovať v utorok o 8:00, na kedy odročila rokovanie jeho predsedníčka Alena Bašistová (Sieť).

Viac o téme: Jana VaľováSmer-SDSaSMarcoLucia Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu