Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prekvapujúci fakt o úradníkovi, ktorý odviedol Marca: Pokrytectvo v priamom prenose!

(Zdroj: Foto: Facebook, Topk.sk)

BRATISLAVA - Prípad malého Marca (7), ktorého pred dvomi týždňami násilne odviedli z triedy za jeho mamou do Švajčiarska, nemá konca kraja. Na pranieri je predovšetkým súdny úradník, ktorý môže byť po zverejnení najnovších informácií terčom posmechu.

Marián Mádel sa v roku 2011 uchádzal o miesto sudcu na Okresnom súde Žiar nad Hronom. V motivačnom liste okrem vypočítavania svojich pracovných skúseností zaujal jednou vetou, ktorá je v mimoriadnom kontraste s jeho počínaním v prípade malého Marca. "Výkon rozhodnutia vo veciach výchovy maloletého dieťaťa vyžaduje aj značnú dávku empatie."

Vtedy potenciálny sudca sa taktiež chcel pričiniť o presadzovanie spravodlivosti, pravdy a o kladné vnímanie justície verejnosťou. Ako uvádza Aliancia Fair-Play, rozpor medzi činmi a slovami môžeme vidieť vďaka konaniu ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej. Tá zaviedla otvorené výberové konania a materiály ako motivačný list Mariána Mádela sú preto zverejnené na internete.

Situácia ohľadom malého Marca je aj naďalej zamotaná. Ako dnes na tlačovej konferencii uviedla Veronika Škodová, advokátka Marcovej starej mamy, chlapčeka moźno dostať zo Švajčiarska späť na Slovensko len cez naše diplomatické styky.

Stará mama malého Marca sa spoločne s riaditeľkou základnej školy, odkiaľ ho odviedli, a aktivistkou Monikou Kozelovou, ktorá sa postarala o medializáciu prípadu, podelila aj o ďalšie detaily.

Viac o téme: Marco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu