Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové detaily z kauzy odobrania Marca odhalené: Prehovorila babka aj riaditeľka školy!

Tlačovka - Marco
Tlačovka - Marco (Zdroj: teraz.sk)

BRATISLAVA - Prezradili ďalšie detaily! Na tlačovej konferencii sa ku kauze odvlečenia školáka Marca vyjadrovali jeho stará mama Marta Kolárová, jej právna zástupkyňa, riaditeľka základnej školy Mária Škodová a aktivistka a blogerka, Monika Kozelová, ktorá na celý prípad upozornila. Na adresu Marcovej mamy a úradov pekné vyjadrenia nepadali.

Stará mama sa posťažovala, že po sedem a pol roku nemá nárok na to, aby sa dozvedeli, ako sa Marco vôbec má. "Telefóny sú stále vypnuté, voláme každý deň. Nemôžeme sa dovolať," vysvetľovala zronená Marta Kolárová. Problémom je podľa nej aj rýchlosť rozhodovania súdov. Zatiaľ čo na dcérine odvolanie reagoval Krajský súd v Banskej Bystrici do troch-štyroch dní, ona čaká už od 4. mája bez ďalších podrobností. 

"Nikdy sa s ničím takýmto nestretla. S takouto aroganciou, bezmocnosťou, neprofesionalitou, egoistickým prístupom," tvrdí riaditeľka základnej školy v Brehoch Mária Škodová. Príchod úradníka podľa nej vyvolal medzi deťmi prváčikmi obrovský strach a paniku. Policajti údajne boli zavolaní až na deviatu hodinu, keď už bolo po všetkom.

Ako vysvetľuje stará mama, vidí aj niekoľko ďalších problémov: "Boli aj vyrobené dôkazy. Marco povedal, že chce žiť na Slovensku a do Švajčiarska ísť nechce." Povedal to údajne na viacerých vypočúvaniach, pričom na treťom na sociálke v Žarnovici aj za prítomnosti jeho matky.

Stará mama spochybnila tvrdenie, že Marcova matka chodila domov každé dva týždne. "Nikdy nechodila domov, či už robila v Nemecku alebo Švajčiarsku," tvrdí. "Ona nikdy neviedla usporiadaný život, každú chvíľu menila partnerov," kritizovala svoju dcéru, ktorá podľa nej pracovala najskôr buď na čierno alebo vôbec, pretože pracovné povolenia má mať iba posledný rok. Naspäť mala chodiť najmä za svojim priateľom a na Marcovi jej vraj až tak nezáležalo.

Marta Kolárová taktiež spomenula sms správu, ktorú dostala od svojej dcéry ešte pred násilným odvlečením Marca. Na osobnom stretnutí povedala, že ho brať do Švajčiarska nebude, pokiaľ sa sám nerozhodne. Stará mama preto rozmýšľa nad dôvodmi týchto udalostí. „Stálo jej to za to? Urobiť takúto traumu vlastnému dieťaťu? Má on vlastne cit?“

Ako uviedla advoka´tka Marcovej starej mamy Veronika Škodová, chlapčeka moźno dostať zo Švajčiarska späť na Slovensko len cez naše diplomatické styky. „Niektorí sa na tento prípad odobratia na základe rozhodnutia súdu pozerajú ako na únos, keďže konanie o Marcovi ešte nie je ukončené. Nemáme právny prostriedok, ktorým ho dostaneme v tomto štádiu späť. Právne to nemáme ako spraviť,“ vysvetlila advokátka.

Viac o téme: Marco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu