Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Figeľ: Vítam rozhodnutie premiérky ohľadom Galka

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Predseda KDH Ján Figeľ víta dnešné rozhodnutie premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) uvoľniť ministra obrany Ľubomíra Galka z poverenia viesť ministerstvo obrany.

"Aj po dnešných vyjadreniach počas zasadnutí parlamentných výborov to je jediné možné riešenie vzniknutej situácie. Minister Galko nedokázal dôveryhodne vysvetliť konanie VOS, za ktoré priamo zodpovedá," pripomenul.

Zároveň verí, že všetky skutočnosti sa dôkladne prešetria tak, aby sa podobné prípady v budúcnosti neopakovali a zbytočne netraumatizovali občanov. "Je smutné, že minister Galko nebol schopný prebrať zodpovednosť a neodstúpil sám. Ignorovanie rokovania s premiérkou len potvrdzuje nielen jeho odborné, ale aj morálne zlyhanie," konštatoval šéf kresťanských demokratov.

Radičová dnes oznámila, že predloží prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi návrh na jeho uvoľnenie z poverenia výkonu funkcie. S Galkom toto rozhodnutie osobne neprerokovala, keďže sa jej s ním osobne nepodarilo stretnúť.

Zo svojho postu odíde pre kauzu odpočúvania novinárov denníka Pravda a riaditeľa televízie TA3 Michala Gučíka Vojenským obranným spravodajstvom (VOS).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu