Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Situácia v Komárne začína byť kritická: Dunaj prekročil 844 cm!

Situácia v Komárne začína byť kritická
Situácia v Komárne začína byť kritická (Zdroj: TASR)

KOMÁRNO – Situácia v Komárne začína byť kritická, hladina Dunaja v týchto chvíľach dosahuje úroveň 844 centimetrov a naďalej stúpa. Počas posledných veľkých záplav v roku 2002 Dunaj kulminoval na úrovni 843 centimetrov. Do Komárna smerujú posily z celého kraja.

„Máme zabezpečenú pomoc armády, dobrovoľníkov, prichádzajú ďalší hasiči,“ informoval Imrich Csontos z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Komárne. Voda už presakuje na viacerých miestach.

„Priesakové miesta dopĺňame vrecami s pieskom,“ konštatoval.  Mestský úrad vyzýva dobrovoľníkov, aby pomohli pri záchranných prácach. „Potrebujeme plniť nové vrecia pieskom. Hrádza sa zatiaľ nepretrhla, no máme stále nové priesaky a situácia začína byť kritická,“ povedal hovorca Mestského úradu Komárno Róbert Králik. Podľa jeho slov by mala hrádza vydržať ešte zhruba metrový nárast hladiny Dunaja.

Problémy sú na Alžbetinom ostrove, kde je už úplne uzavretá cesta. Počas dňa by mala byť prejazdná pešia zóna v Komárne, Králik však upozorňuje občanov, aby zbytočne nechodili do mesta a nesťažovali prejazd vozidlám záchranárskych zložiek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu