Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dobré správy: Hladina Dunaja pomaly klesá, už je pod 10,2 metra

Hladina Dunaja pomaly klesá
Hladina Dunaja pomaly klesá (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hladina Dunaja v Bratislave počas noci začala klesať. Jej výška sa pohybuje pod 10,2 metra, pričom hladina rieky občas mierne vystúpi a potom zase klesne. Podľa údajov zverejnených na stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Dunaj v centre mesta o 05:30 klesol na 1 016 centimetrov.

Podobná situácia je aj v najviac postihnutom Devíne, o 05:30 hlásila vodomerná stanica 954 centimetrov. Od polnoci tak hladina v Devíne klesla o 11 centimetrov. Pomaly klesá i hladina Moravy, vo Vysokej pri Morave vodomerná stanica už tri hodiny hlási výšku 616 centimetrov.

Podľa hydrológov i vodohospodárov Dunaj kulminoval od štvrtkového popoludnia, ako predpokladali, počas noci už voda nestúpala. V centre Bratislavy i v Devíne však Dunaj stále dosahuje tretí stupeň povodňovej aktivity a naďalej platí i vyhlásená mimoriadna situácia.

Dunaj naďalej stúpa na nižšie položených úsekoch Slovenska, kde je vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity. Posledné merania SHMÚ z 04:15 v Gabčíkove hlásia 832 centimetrov, v Medveďove o 05:30 namerali 966 centimetrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu