Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dôchodca urobil zásadnú chybu: Za dôverčivosť mladíkom trpko zaplatil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RUDLOV - Polícia obvinila troch mladých ľudí z Rudlova vo Vranovskom okrese, ktorí mali okradnúť svojho 70-ročného suseda o 6460 eur. Ako v stredu informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, ide o dvoch mužov vo veku 21 rokov a 16-ročnú sestru jedného z obvinených.

Dôchodca podľa hovorcu začiatkom januára tohto roka požiadal jedného z obvinených, aby mu pomohol s výberom peňazí z platobnej karty. "Mladík tak urobil, pričom sa dostal k informácii o PIN kóde," dodal. Počas návštevy 70-ročného suseda u mladíka mala jeho sestra vojsť do neuzamknutého domu dôchodcu, odkiaľ mala odcudziť platobnú kartu a ísť s ňou vybrať peniaze z bankomatu vo Vranove nad Topľou. Následne ju mala vrátiť na miesto. "Týmto istým spôsobom urobili niekoľko výberov hotovosti v celkovej sume približne 6000 eur," doplnil hovorca.

Koncom februára sa k nim mal pridať ďalší mladík. "Spoluobvinený mu popísal, ako od suseda získavajú peniaze a prezradil mu aj PIN kód karty. Druhý obvinený sa rozhodol rovnakým spôsobom získať financie a z bankomatu vo Vranove nad Topľou vybral 400 eur a kartu vrátil späť. Obdobným spôsobom vykonal výber vo výške 60 eur aj v nasledujúci deň. Časť z vybraných peňazí dal spoluobvinenému," vysvetlil Džobanik.

Vranovský vyšetrovateľ trojicu obvinil zo zločinu krádeže a z prečinov porušovania domovej slobody a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.
 

Viac o téme: PodvodKrádežDôchodcaKarta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu