Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalší podvodníci lákajú peniaze od seniorov: Pozor si dávajte hlavne v okolí Žiliny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

ŽILINA - V Žilinskom okrese sa v predchádzajúcich dňoch podvodníci viackrát snažili získať peniaze od seniorov. Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, neznámy páchateľ telefonicky zavolá a predstaví sa ako lekár.

Seniorom oznámi, že ich príbuzný mal dopravnú nehodu a je na urgentnom príjme Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline s ľahšími zraneniami, ale nemôže rozprávať. Povie, že je potrebné vyplatiť odškodné tri- až päť-tisíc eur pre zranených pri dopravnej nehody, aby to neriešila polícia. Seniorom nahlási číslo účtu, na ktorý majú poslať peniaze do dvoch hodín od telefonátu. K osobnému kontaktu s poškodenými nedochádza a celá komunikácia prebieha telefonicky.

Ako sa uvádza v stanovisku Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, telefonujúci, ktorí sa vydávajú za službukonajúcich lekárov urgentného príjmu, nie sú zamestnancami nemocnice a nemajú poverenie kontaktovať rodinných príslušníkov. "Naši zdravotníci pri nehode či inej udalosti kontaktujú najbližších príbuzných, od ktorých nikdy nevyžadujú žiadne finančné prostriedky.“ Vedenie nemocnice odporúča, aby rodinní príslušníci v takýchto prípadoch okamžite kontaktovali najskôr urgentný príjem na telefónnom čísle +421 41 5110 226 alebo +42141 5110 345, prípadne osobne navštívili nemocnicu a informovali sa o prijatí pacienta na oddelenie.

Viac o téme: PeniazePodvodníciDôchodcovia SlovenskoŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu