Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Identita Inda, ktorý podľa polície vraždil v Bratislave: Často agresívny a opitý

Z vraždy obvinený Nishita T. Zobraziť galériu (3)
Z vraždy obvinený Nishita T. (Zdroj: foto: fb)

BRATISLAVA - V prípade brutálnej vraždy futbalistu Braňa (†37) polícia z vraždy a ublíženia na zdraví obvinila Nishita T. (37). Muž pôvodom z Indie požiadal o naše občianstvo a od roku 2008 žije na Slovensku. Pozreli sme sa na jeho život v našej krajine.

Dnes už zo závažnách zločinov obvinený Nishita je pôvodom Ind. Študoval na Slovensku, kde sa zoznámil so svojou budúcou manželkou Slovenkou Luciou. V roku 2004 uzavrel pár manželstvo v Indii. V roku 2008 sa vrátil na Slovensko, kde Ind požiadal o trvalý pobyt. V roku 2012 požiadal o udelenie štátneho občianstva. Jeho požiadavke úrady vyhoveli a od roku 2015 je občanom Slovenskej republiky, polícia mu vydala občiansky preukaz. S manželkou majú dve deti. 

Ako uviedol policajný prezident Tibor Gašpar na tlačovke k prípadu brutálnej vraždy futbalistu Braňa, v prípade obvineného Nishita je vylúčený teroristický motív činu, či islamizácia skutku. Slovák pôvodom Ind je kresťan. Na Slovensku nebol nikdy súdne trestnaný. Pri mužovi polícia postupuje na základe nášho platného Trestného zákona. Muž nemá finančné problémy, v našej krajine pracuje pre významnú IT spoločnosť ako projektový manažér.

FOTO Identita Inda, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Mužovo zadržanie

Slovák z Indie skončil v rukách polície v noci z piatka na sobotu. Dolapili ho pred bratislavským nočným klubom neďaleko Michalskej brány 45 minút po tom, čo dostala polícia hlásenie o krvavom útoku na Hviezdoslavovom námestí. Ako uviedol bratislavský krajský policajný riaditeľ Csaba Faragó, v prípade zadržania muža museli byť použité hmaty a chmaty, pretože bol agresívny a na výzvy polície nereagoval. 

O Indovi nekoluje dobrá mienka

Podľa našich informácií Nishita okolie vnímalo ako agresívneho muža. "Som rada, že chytili toho Inda, u nich doma sa vždy ozývali len hádky. O deti sa nestaral okrem toho, že po nich kričal, čo sa nám múry otriasali. Domov chodil vždy nadránom ožratý ako doga. Čo to je za otca rodiny?" opýtala sa naša čitateľka a dodala: "Keby sme sa ho nebáli, tak by sme aj išli vypovedať na políciu, čo je to za agresora. Toto nebola náhoda, toto bola otázka času!"

Verzie útoku sa rôznia

Podľa polície poškodených (nebohý Braňo s dvomi kamarátmi - Ukrajincom a Slovákom, ktorý nebol pod vplyvom alkoholu, pozn.red.) mal po predchádzajúcom verbálnom konflikte napadnúť nožom podozrivý Nishit. Po tom, čo ho muži zákona zadržali a predviedli na policajnú stanicu, odmietal vypovedať s tým, že nerozumie slovenčine. Muža stále podrobujú procesným úkonom, pričom je prítomný tlmočník. Prekladá z angličtiny. 

FOTO Identita Inda, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Desivý opis skutku

"Chalan čakal na taxík. Tento mu doňho sadol a Braňo sa ohradil, že ´hej, to je môj taxík´. A kedže muža s tmavšou farbou pleti nechcel nikto zobrať, lebo si taxikári dávali echo, že je agresívny a nebezpečný, aby ho nebrali, tak už bol frustrovaný," opísal užívateľ na sociálnej sieti s tým, že Ind vystúpil a mužovi zasadil ranu nožom, druhou ranou rovno podrezal. Podľa polície nebohý futbalista Braňo dostal štyri bodné rany. Dve do ušnice, dve do krku. "Nemal žiadnu šancu. Potom chcel podrezať aj druhého. Tomu porezal tvár od ucha k uchu. Zahodil mikinu a v kľude si kráčal pred ambasádou smer Michalská, akoby sa nič nedialo," doplnil užívateľ. 


Prečítajte si aj:

VIDEO Polícia o brutálnej vražde Braňa (†37): Takto ozbrojený útočník išiel relaxovať do mesta


Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie Nishitovi T. z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom ublíženie na zdraví v štádiu pokusu. Braňo zomrel na Hviezdoslavovom námestí v sobotu v noci krátko po druhej hodine, keď sa dostal do potýčky kvôli taxíku. Nishit je momentálne v policajne cele, kde čaká na svoj ďalší osud. V utorok bude sudca pre prípravné konanie rozhodovať o jeho väzobnom stíhaní. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov. 

 

Viac o téme: VraždaBratislavaInd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu