Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Brutálna vražda snúbenice (†27) večer pred svadbou: Expolicajt Marek ohavný čin oľutoval

Expolicajt Marek na súde Zobraziť galériu (5)
Expolicajt Marek na súde (Zdroj: Foto: TASR/František Iván)

KOŠICE - Presne pred rokom otriasla celým Slovenskom správa o brutálnej vražde Alexandry (†27). Bezcitný vrah ju bododal, podpálil a zakopal. Otrasný skutok vykonal podľa polície jej snúbenec v predvečer vlastnej svadby. Expolicajt Marek sa postavil pred košický súd a skutok oľutoval.

Na Okresnom súde Košice I sa v pondelok predpoludním konalo pojednávanie týkajúce sa obzvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného na blízkej osobe. Expolicajt, ktorý mal zavraždiť snúbenicu, sa dnes ku skutku opätovne priznal a zároveň sa ospravedlnil rodine.

Alexandra a Marek
Zobraziť galériu (5)
Alexandra a Marek  (Zdroj: foto: archiv)

Brutálna vražda snúbenice (†27)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: TASR/František Iván)

Opis desivého skutku

Dnes už bývalý policajt pohotovostnej motorizovanej jednotky Marek B. čelí obvineniu, že 30. septembra 2016 okolo 19-tej hodine v byte na Kováčskej ulici v Spišskej Novej Vsi po predchádzajúcej hádke napadol svoju snúbenicu Alexandru O. Spôsobil jej zranenia, ktorým podľahla. Nebohú potom zabalil do igelitového vreca, deky i posteľnej plachty, naložil do auta a odviezol k Levočskej priehrade, kde telo polial benzínom a zapálil. Následne išiel na políciu nahlásiť nezvestnosť svojej snúbenice. Tam sa však priznal a označil aj miesto, kde Alexandru zakopal.


Prečítajte si aj:

Hrôzostrašné detaily smrti Alexandry pár hodín pred svadbou: Srdcervúce priznanie a potom vražda!


Brutálna vražda snúbenice (†27)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: TASR/František Iván)

Marek na súde

Na pondelkové pojednávanie obvineného expolicajta priviedla eskorta s putami na nohách a rukách. Po prečítaní záverečných rečí zo strany obžaloby a svojej obhajkyne vyjadril ľútosť nad tým, čo spravil. "Rád by som sa úprimne ospravedlnil celej rodine nebohej a úprimne ľutujem svoj skutok, ktorý si neviem vysvetliť," povedal obžalovaný Marek B.

Brutálna vražda snúbenice (†27)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: TASR/František Iván)

"Myslím si, že to bolo povedané úprimne, ale ťažko povedať, že čo ľutuje viac. Či ľutuje viac to, čo sa stalo, alebo ľutuje viac sám seba, čo sa mu udeje. To je môj pohľad," dodal advokát Milan Kuzma, splnomocnenec poškodeného, otca nebohej. Pojednávanie súd odročil na štvrtok 26. októbra, kedy by mal byť vyhlásený rozsudok.

Viac o téme: ExpolicajtVraždaSúd MarekAlexandra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu