Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Biely kôň Róbert (24) sa vzoprel bossom: Väznenie, týranie a vyhrážky smrťou!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thenewstribe.com)

TRNAVA – Na povrch vyplával ďalší prípad tzv. bieleho koňa! Róbertovi (24), ktorého jeho bossovia Igor (35) a Peter (58) zneužívali už od roku 2010, došla trpezlivosť a s kriminálnou povesťou sa rozhodol skoncovať. Osudné rozhodnutie však zrejme oľutoval hneď po tom, ako mu muži začali zo života robiť doslova peklo!

Šokujúcim prípadom sa zaoberá Úrad boja proti organizovanej kriminalite, ktorý v spolupráci s nitrianskymi policajtmi zadržal a obvinil Igora M. a Petra H. z Trnavy z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu spáchaného formou spolupáchateľstva.

Celé to začalo ešte v roku 2010 v jednej galantskej reštaurácii, kde sa Igor a Peter stretli so svojím bielym koňom Róbertom a dohodli sa na spolupráci. „Využívali ho na prepisovanie viacerých obchodných spoločností, cez ktoré páchali ekonomickú trestnú činnosť,“ povedala pre Topky hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

V ten istý večer dali Róbertovi podpísať ďalšie zmluvy a dokumenty. Vtedy si však mladík povedal dosť a ďalšiu spoluprácu s kriminálnikmi odmietol, čo sa mu neskôr nepekne vypomstilo. Aby ho naučili poslušnosti, vylákali ho z reštaurácie a násilím vtiahli do Škody Octavie, ktorou ho odviezli na neznáme miesto,dodala hovorkyňa. Uneseného Róberta zavliekli do garáže, kde ho prinútili, aby sa vyzliekol do spodnej bielizne a začalo peklo.

Jeden vystrašeného mladíka udieral päsťami hlava-nehlava a druhý mu na dôraz, že to myslia vážne, uštedril niekoľko rán teleskopickým obuškom. „Počas bitky mu prízvukovali, že ho naučia poslušnosti,“ uviedla Baloghová. Doráňaného Róberta potom donútili podpísať ďalšie zmluvy a zobrali mu doklady a mobilný telefón. Agresívny „vychovávatelia“ ho potom na dva dni v garáži uzamkli, aby v pokoji porozmýšľal nad ich ďalšou spoluprácou.

Po mesiaci, ktorý mladý Róbert žil v strachu, ho jeho „spolupracovníci“ opäť navštívili a prinútili ho ísť do banky zrušiť účet jednej obchodnej spoločnosti. To, ako sa neskôr ukázalo, bolo ich posledné spoločné stretnutie, na ktorom ho však nezabudli upozorniť na mlčanlivosť. „Keby niečo, tak sme sa nikdy nevideli, a ak niečo povieš o únose, zabijem teba aj tvoju matku,“  vyhrážali sa.

Za únos ako amerického akčného filmu, ale aj za nebezpečné vydieranie teraz obom mužom hrozí až 15 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu