Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Umlčaný Ščurko: Na súde mu premietli pôvodnú výpoveď s jeho priznaním!

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko

KOŠICE – Bývalý hokejista Ladislav Ščurko (26), sa včera opäť postavil pred senát Košického súdu. Pojednávanie bolo preňho obzvlášť nepríjemné, pretože mu premietli jeho výpoveď z apríla 2009, v ktorej sa k vražde rozhodcu Mareka Iptaja z Popradu priznáva pred vyšetrovateľom. Obžalovaný počas videa neprejavil žiadne emócie a iba ticho sedel.

Na zázname hovorí o svojom trápení s rozhodcom, ktorý uňho býval 3 mesiace. Vyšetrovateľovi vtedy vravel, že Liptaj mu klamal a tvrdil, že je chorý na rakovinu a on mu preto dával peniaze. Tiež ho vraj vydieral, že jeho priateľke prezradí, že ju podvádzal. Nakoniec pretiekol jeho pohár trpezlivosti a na odpočívadle za Košicami ho zabil.

„Nenormálne ma to mrzí. Mám len 23 rokov a pokazil som si celý život,“ povedal na konci výsluchu.  Od júla 2010, však tvrdí, že sa stal obeťou tipovacej mafie, ktorá sa mu vyhrážala, že keď vinu nezoberie na seba, tak ho zabijú.

Odvahu hovoriť pravdu, našiel až v júli 2010. Navyše bol podľa vlastných slov pri vypočúvaní v strese, pretože vyšetrovatelia ho mali presviedčať, že všetky dôkazy smerujú proti nemu a bol opitý, lebo predtým oslavoval zisk majstrovského titulu v hokeji.

Súd s hokejistom bude pokračovať v júni, kedy sa budú opäť prehrávať záznamy z jeho výsluchov. Potom by už mali prísť na rad záverečné reči a vynesenie rozsudku.

Ščurka mal podľa prokurátora ešte v januári 2008 dobodať bývalého hokejového rozhodcu Marka Liptaja (28). Zabiť ho mal na odpočívadle za Košicami a telo mal zakopať v lese pri Huncovciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu