Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súd s hokejistom Ladislavom Ščurkom začne odznova

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko

KOŠICE – Odsúdený hokejista Ladislav Ščurko (26), ktorý ešte v júli dostal za vraždu rozhodcu Mareka Liptaja 8 rokov sa voči rozsudku ihneď odvolal. O odvolaní dnes rozhodoval na svojom neverejnom zasadnutí Krajský súd a ten celú kauzu vrátil späť na začiatok. Zrušil rozhodnutie Okresného súdu a tak sa hokejista opäť bude obhajovať na súde.

Krajský súd svoje rozhodnutie písomne oznámi prvostupňovému súdu. Či bude rozsudok tentokrát prísnejší alebo miernejší sa dozvieme až po skončení súdneho procesu. Termín prvého pojednávania ešte nie je určený.

Súdny proces sa s L. Ščurkom vliekol viac ako tri roky. Začal v apríli 2009 a po dvoch rokoch, sudca ktorý ho súdil, dlhodobo ochorel a tak ho nahradil nový. A práve v tom čase, v novembri 2011, požiadal Ščurko o prepustenie z väzby a tak bol stíhaný na slobode. Mal zakázané vycestovať do zahraničia, ale hokej mu hrať dovolili. Klub HC Košice, ktorého bol dovtedy členom, však s ním zmluvu ukončil.

Mladý hokejista sa vtedy vrátil do rodnej Gelnice, kde začal hrať hokej za miestny druholigový tím. Ščurkovi sa darilo a tak začiatkom tohto roka, prestúpil do prvoligového hokejového tímu v Trebišove.

Ladislav Ščurko bol v minulosti hráčom HC Košice a bol i členom víťazného tímu, ktorý získal majstrovský titul v roku 2009. Práve po bujarých oslavách titulu v apríli 2009, ho policajti zaistili a predviedli prvýkrát na vyšetrovanie kvôli vražde rozhodcu Mareka Liptaja. Hokejista sa vtedy v príčetnom a triezvom stave, pred vyšetrovateľom k vražde priznal a presne popísal skutok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu