Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hokejistovi Ščurkovi znížili trest o 2 roky: Za vraždu si má odsedieť 6 rokov!

Ladislav Ščurko na súde Zobraziť galériu (4)
Ladislav Ščurko na súde (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Hokejista Ladislav Ščurko (27) si dnes vypočul nový rozsudok za vraždu rozhodcu Mareka Liptaja. Okresný súd rozhodol, že trest mu zníži o 2 roky, a tak si športovec „odsedí“ 6 rokov. Ešte v júli ho totiž odsúdili na 8 rokov a voči rozsudku ihneď odvolal. Aj šesť rokov sa mu vidí priveľa a tak sa znova voči rozsudku odvolal. Tvrdí totiž, že je nevinný.

Súdny proces sa s Ladislavom Ščurkom vliekol viac ako tri roky. Začal v apríli 2009 a po dvoch rokoch sudca, ktorý ho súdil, dlhodobo ochorel, a tak ho nahradil nový. A práve v tom čase, v novembri 2011, požiadal Ščurko o prepustenie z väzby, a preto bol stíhaný na slobode. Mal zakázané vycestovať do zahraničia, ale hokej mu hrať dovolili. Klub HC Košice, ktorého bol dovtedy členom, však s ním zmluvu ukončil. 

Ščurka mal podľa prokurátora ešte v januári 2008 dobodať bývalého hokejového rozhodcu Marka Liptaja (28). Zabiť ho mal na odpočívadle za Košicami a telo mal zakopať v lese pri Huncovciach.

Od júla 2010 však tvrdí, že sa stal obeťou tipovacej mafie, ktorá sa mu vyhrážala, že keď vinu nezoberie na seba, tak ho zabijú. Odvahu hovoriť pravdu vraj našiel až v júli 2010. Navyše bol podľa vlastných slov pri vypočúvaní v strese, pretože vyšetrovatelia ho mali presviedčať, že všetky dôkazy smerujú proti nemu a bol opitý, lebo predtým oslavoval zisk majstrovského titulu v hokeji.

Ladislav Ščurko bol v minulosti hráčom HC Košice a bol i členom víťazného tímu, ktorý získal majstrovský titul v roku 2009. Práve po bujarých oslavách titulu v apríli 2009 ho policajti zaistili a predviedli prvýkrát na vyšetrovanie kvôli vražde rozhodcu Mareka Liptaja. Hokejista sa vtedy v príčetnom a triezvom stave pred vyšetrovateľom k vražde priznal a presne popísal skutok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu