Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Krásne gesto Harryho a Meghan: Gratulácia Karolovi III. k narodeninám... Zakopú konečne vojnovú sekeru?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Včerajšie narodeniny britského panovníka Karola III. (75) si pripomenula celá jeho rodina. Pozvanie na spoločnú večeru sa však neušlo jeho synovi - princovi Harrymu a jeho manželke Meghan. Aj napriek tomu kráľovi zablahoželali aspoň telefonicky a okrem gratulácií mu pripravili aj nádherné prekvapenie, ktoré by mohlo znamenať urovnanie ich sporov.

Včerajšie narodeniny trávil Karol III. na viacerých dobročinných akciách, ktorými sa snažil upozorniť na niektoré aktuálne problémy. Svoj sviatok zakončil v kruhu rodiny, kde však chýbal jeho syn Harry.

Prvé špekulácie hovorili o tom, že Harry pozvanie odmietol. Hovorca však tieto správy vyvrátil a povedal, že on a ani jeho manželka na oslavu pozvaní neboli. Aj napriek tomu si však na významný deň svojho otca spomenul a spolu s Meghan mu počas včerajšieho dňa zavolali.

K ich rozhovoru sa vyjadril aj zdroj z okolia kráľovskej rodiny. „Kráľ bol extrémne zaneprázdnený, avšak bol slušný a svojho syna a vnúčatá miluje. Navyše nie je taký zlý, že by neprijal telefonát počas jeho narodenín," uviedol zdroj pre The Sun.

Karol III.
Zobraziť galériu (3)
Karol III.  (Zdroj: SITA)

Hovor bol prvý spoločný kontakt medzi panovníkom a jeho synom po viac ako pol roku. Podľa The Telegraph prebehol telefonát v priateľskej atmosfére a Karol sa dokonca rozprával aj s Meghan. Dvojica mu navyše dala originálny darček v podobe videa, na ktorom mu ich deti Archie (4) a Lilibet (2) zaspievali všetko najlepšie. 

Tento rozhovor by navyše mohol znamenať obrat v ich dlhodobo zlých vzťahoch. Ako dodáva The Telegraph, Harry a Karol si na budúci týždeň naplánovali ďalší telefonát, keďže z ich prvých vzájomných slov po viac ako po roku mali výborné pocity. 

Princ Harry
Zobraziť galériu (3)
Princ Harry  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Princ HarryMeghan MarkleKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu