Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Speváčka Anastacia: Kvôli rakovine si nechala odobrať obe prsia!

Anastacia Zobraziť galériu (5)
Anastacia (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Popová speváčka Anastacia si nechala chirurgicky odstrániť obe prsia. Dôvodom bola rakovina, ktorú lekári u 45-ročnej ženy objavili už druhýkrát, informovala stanica BBC.

Anastacia kvôli tejto diagnóze od februára zrušila všetky vystúpenia. Lekársky zákrok nazývaný mastektómia podstúpila americká hviezda už v minulých týždňoch a teraz médiám oznámila, že sa takmer úplne zotavila a chystá sa na návrat do verejného života.

Prvýkrát jej lekári diagnostikovali nádor v roku 2003, kedy podstúpila úspešnú operáciu a ožarovanie. Teraz sa rozhodla pre radikálne riešenie, ktoré vraj neľutuje. "Bola to náročná cesta, ale cítim sa skvele a som pripravená začať novú kapitolu," uviedla vo vyhlásení.

Doteraz posledné vystúpenie absolvovala Anastacia, ktorá má na svojom konte päť štúdiových albumov, vlani v decembri v Nemecku.

Teraz chce speváčka, ktorá tento rok zo zdravotných dôvodov zrušila 13 zastávok svojho európskeho turné, upozorňovať ženy na nebezpečenstvo tejto zákernej choroby. "Skoré zistenie mi dvakrát zachránilo život. Budem pokračovať v boji a prepožičiam svoj ​​hlas všade, kde budem môcť," uviedla Anastacia. Kedy sa vráti k hudbe, doteraz nešpecifikovala.

Tento rok rovnaký zákrok podstúpila aj hollywoodska hviezda Angelina Jolie, ktorá si nechala odobrať prsia z preventívnych dôvodov, pretože mala podľa lekárov vysokú pravdepodobnosť vzniku rakoviny. V roku 2008 lekári odstránili obe prsia ďalšej americkej herečke Christine Applegate. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie ročne umiera na rakovinu prsníka 458 000 osôb.

Prečítajte si viac o boji speváčky so zdravotnými chorobami!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu