Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Najkrajšia žena vesmíru je Angolčanka, Slovenkin koniec pred finálovou 16!

Leila Lopes Zobraziť galériu (8)
Leila Lopes

SAO PAULO - Súťaž krásy Miss Universe v brazílskom Sao Paule vyhrala Leila Lopes z Angoly. O titul sa uchádzalo 89 dievčat. Púť Slovenskej zástupkyne Dagmar Kolesárovej sa v súťaži skončila pred finálovou šestnástkou.

Súťaž sa tento rok konala po šesťdesiaty krát a očakávalo sa, že si ju nenechá ujsť viac ako miliarda divákov. Dnes o tom informovala agentúra AP.

Lopes sa stala vôbec prvou víťazkou tejto súťaže, ktorú do súboja vyslala juhoafrická Angola. Na poste najkrajšej ženy vesmíru vystriedala Jimenu Navarret z Mexika.

Leila Lopes
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

"Považujem sa za ženu obdarenú vnútornou krásou. Od mojej rodiny som si osvojila rad skvelých princípov a tie zamýšľam nasledovať po zvyšok môjho života," vyhlásila v rozhovore Lopes.

Do záverečnej pätice finalistov sa vedľa Lopes prebojovali aj jej kolegyne z Brazílie, Číny, Filipín a Ukrajiny. Ukrajinka Olesja Štefánková sa stala prvou vicemiss a na treťom mieste skončila Priscila Machadová z Brazílie.

Finalistky Miss Universe
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Dvadsaťpäťročná Lopes sa narodila v Angole, jej rodičia majú podľa Wikipédie kapverdské korene. Vedľa titulu najkrajšej ženy Angoly získala v Británii tiež korunku Miss Angola UK. V Británii študuje ekonomickú školu.

Účastníčka súťaže podľa pravidiel nesmú a ani predtým nemohli byť vydaté alebo mať deti. Minimálny vek je stanovený na 18 rokov, maximálny potom na dvadsaťsedem, za hranice tohto limitu sa považuje prvý február súťažného roka.

Miss Universe sa prvýkrát volila v roku 1952. Súťaž pôvodne založila kalifornská odevné firma, aby predviedla svoje plavky. Od roku 1996 prestížnu súťaž vlastní miliardár Donald Trump. Akcia predstavuje najväčšiu konkurenciu súťaže krásy Miss World, ktorá je o rok staršia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu