Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

9 mesiacov po správe o synovej LEUKÉMII: Dobríkovci hlásia SKVELÉ novinky

Ján Dobrík
Ján Dobrík (Zdroj: TV Markíza)

ŽILINA - Minulý rok v auguste herec Ján Dobrík priznal, že jeho syn (8) bojuje s onkologickým ochorením. Ako neskôr vyšlo najavo, lekári Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu. A tak musel podstupovať chemoterapiu. Dnes Dobríkovci oznámili skvelé správy.

„Na detskej onkológii v BB sú pacientami skutoční hrdinovia. Ten náš hrdina je dnes po 40-tich dňoch vo svojej detskej izbe. Na pár dní... a potom pokračujeme," napísal k bolestivým záberom svojho syna ležiaceho v nemocnici. Zatiaľ čo herec nič bližšie nepovedal, jeho manželka Lenka prezradila synovu onkologickú diagnózu.

„Pred týždňom bola Timkovi z kostnej drene potvrdená akútna leukémia. Je to statočný a vnútorne veľmi silný chlapec,“ vyjadrila sa ešte minulý rok. Akonáhle sa dozvedeli túto správu, synček Timko začal podstupovať chemoterapiu. „V júli sme nastúpili na dvojročnú liečbu. Vedľajšie účinky liekov, pobyt v nemocnici, odtrhnutie od kolektívu, to všetko má na Timka vplyv. Je teda ťažké povedať, ako sa má, stále sa to mení...“ priznal v rozhovore pre týždenník Život Dobrík.

Neskôr začal herec ručne maľovať obrazy a svoje hobby pretavil do dobrej veci. Umelecké diela začal rozpredávať a vyzbieranú zbierku venoval onkologickým pacientom. No a včera Dobríkovci oznámili skvelé správy. Ich synček je v remisii. „Dnes nemám narcis, ale v obývačke som našla tento rozprávkový lístok... Po 8 mesiacoch Timko úspešne zvládol intenzívnu chemo liečbu... Leukémia je v remisii, to zn. že ochorenie nie je aktuálne v jeho tele prítomné. Začal udržiavaciu liečbu, tiež chemo, ale slabšia, bude to ešte približne 1,5 roka,“ ozrejmila Timkova mama.

„Ale už je doma... šťastný to chlapec. Každý deň počujem z jeho úst: "Dnes je najlepší deň", pretože si v tom dni nájde ten "hajlajt". Nehľadá životný zážitok. Lebo nový deň je tým zážitkom... Žime akoby každý deň bol tým prvým, nie posledným. A tak, že každý deň prináša nejaké svetlo...aj malé sa ráta... Plačem a usmievam sa zároveñ. Prežívam aj iné príbehy, menej nádejné, ale aj viac. Nič nie je isté, len sila a svetlo, ktoré má kazdý z nás,“ dodala na záver. „Chlapec je doma. Tento týždeň, okrem iného, aj prvý školský deň," prezradil herec. Posielame veľa síl.

Viac o téme: SynJán DobríkLeukémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu