Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

DUSNO vo verejnoprávnej televízii: KONFLIKT moderátorky s novým vedením… Hrozí VÝPOVEĎOU!

Zobraziť galériu (6)

PRAHA - Za stenami Českej televízie sa rozhorel veľký spor medzi moderátorkou Norou Fridrichovou (46) a novým vedením spravodajstva. To jej skritizovalo spracovanie reportáže o mame jednej z obetí decembrového útoku na pražškej fakulte. Rozčúlená tvár televízie teraz vraj hrozí výpoveďou!

Nora Fridrichová je dlhoročnou tvárou Českej televízie. Moderuje v nej program 168 hodín, ktorý mapuje najväčšie udalosti týždňa, kauzy aj politické prešľapy. No aktuálne vraj hrozí, že ho už dlho uvádzať nebude. Moderátorka sa vraj dostala do sporu s vedením spravodajstva a hrozí, že k 30. júnu dá výpoveď. 

Všetko to vraj odštartovala časť, ktorú televízia odvysielala ešte 4. februára. Odznel v nej totiž aj 19-minútový rozhovor s mamou 21-ročnej Elišky Šimůnkovej, ktorá sa stala jednou z obetí decembrového útoku na filozofickej fakulte v Prahe. Ten spracovala práve Fridrichová. 

„A pýta sa rovnakými otázkami, ktorými sa už týždne pýtajú policajtov novinári, a polícia len dokola opakuje, že neurobila žiadnu chybu, pretože hľadala samovraha a netušila, že bude strieľať. Teraz však sľúbila, že jej sťažnosti bude riešiť,“ napísala Fridrichová na sociálnej sieti Twitter k fotkám z natáčania. Reportáž sa však zo strany vedenia ČT dočkala kritiky. 

DUSNO vo verejnoprávnej televízii:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Česká televízia)

Ako informuje Blesk.cz, šéfredaktor spravodajstva Michal Kubal si kolegyňu zavolal na koberček. „Nešlo o to, že natočila takto silnú spoveď, ale o to, že k tomu rozhovoru mal následovať komentár aj zo strany polície, o ktorej v nej tá mama hovorí. Celé to pôsobilo len ako pokladanie otázok smerem k polícii, ale tá skrátka v rámci vyváženosti mala rovno v relácii reagovať,“ povedal portálu zdroj z ČT.

No moderátorka vraj kritiku neprijala najlepšie, za prácou svojho tímu si stála a pohrozila výpoveďou. „Rovno povedala, že pokiaľ má program čeliť takémuto zásahu, citujem jej slová, k 30. júnu v ČT skončí a radšej bude pracovať pre nejakú neziskovú organizáciu,“ dodal zdroj. Keď ju však Blesk kontaktoval, slová o konci v televízii vyvrátila. 

Reportáž o mame zavraždenej Elišky bola zo strany vedenia ČT skritizovaná.
Zobraziť galériu (6)
Reportáž o mame zavraždenej Elišky bola zo strany vedenia ČT skritizovaná.  (Zdroj: Česká televízia)

Viac o téme: Česká televizeNora Fridrichová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu