Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

AKTUÁLNE Situácia po požiari v Čani: Bez domova zostalo 45 ľudí, nocovali v miestnej telocvični

Požiar v Čani pri Košiciach
Požiar v Čani pri Košiciach (Zdroj: Luboš Pecuch)

ČAŇA - Dokopy 45 ľudí, z toho 24 detí, umiestnili do miestnej telocvične po utorkovom (30. 4.) požiari provizórnych príbytkov v Čani v okrese Košice-okolie, ktorý sa rozšíril do areálu zberných surovín. Uviedol to starosta obce Michal Rečka.

archívne video

Čaňu zachvátil požiar (Zdroj: Luboš Pecuch)

V spolupráci s krízovým riadením príslušného okresného úradu a správou civilnej obrany zabezpečili ležadlá, spacie vaky a iné vybavenie. "Ako obec sme zariadili stravu. Sociálne zázemie, sprchy a všetko, čo potrebujú k osobnej hygiene, majú zabezpečené, aby tu vedeli pobudnúť niekoľko dní, kým niečo vymyslíme," spresnil.

Horel aj odpad 

Vzhľadom na to, že prvomájová streda je dňom pracovného pokoja, s ďalšími orgánmi budú situáciu riešiť od štvrtkového (2. 5.) rána. Obec podľa starostu zatiaľ mimoriadnu situáciu neplánuje vyhlásiť. Požiar vypukol okolo 15.00 h neďaleko oplotenia firmy v jednom z drevených provizórnych príbytkov bez súpisného čísla.

Požiar v Čani (Zdroj: Luboš Pecuch)

"Ten sa následne rozšíril aj na ďalšie provizórne príbytky, čím došlo k ich kompletnému alebo čiastočnému zhoreniu, a rovnako tak k zničeniu v nich sa nachádzajúceho vybavenia. Požiar sa však rozšíril až do areálu zberných surovín, kde začal horieť uskladnený materiál, a to odpad, a poškodili sa železné kontajnery," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Trestné stíhanie

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. K zraneniam či prípadným usmrteniam nedošlo. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Celkovú škodu na majetku vyčíslili predbežne najmenej na 9000 eur. Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je neodborná manipuláciu s otvoreným ohňom.

 

Viac o téme: PožiarKatastrofaTelocvičňaKošiceČaňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu