Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivé vyhrážky pre verejnoprávnu moderátorku: Odseknúť jej hlavu!

Nora Fridrichová Zobraziť galériu (4)
Nora Fridrichová

PRAHA – Neváhala a podala trestné oznámenie! Moderátorka spravodajskej relácie verejnoprávnej Českej televízie Nora Fridrichová (38) zažívala naozaj nepríjemné chvíle. Na sociálnej sieti si totiž prečítala, že jej smrť by mala blahodarný vplyv na ľudstvo. A zomrieť by mala tak, že jej niekto odsekne hlavu. Celú vec už prešetruje polícia.

Investigatívni novinári sa často dostávajú do situácií, keď ich práca niekomu nevonia. Rôzne invektívy na svoju adresu často nechávajú radšej bez povšimnutia. Najnovšie však reportéri Českej televízie po konzultácii s právnikom podali trestné oznámenie kvôli slovám, ktoré istý muž zverejnil na Facebooku. 

Medzičasom ich už zmazal a podľa Blesku sa bráni tým, že nešlo o vyhrážky, ale iba o prirovnania. Či naozaj naplnil agresívnymi príspevkami podstatu skutku, ktorý polícia kvalifikuje ako vyhrážanie sa zabitím alebo ťažkou ujmou na zdraví, musia ozrejmiť muži zákona. 

Jeho vety ale hovorili dosť jasnou rečou: „Smrť Fridrichovej by mala blahodarný vplyv na spoločnosť. Česká televízia by sa mala vystrieľať ako Charlie Hebdo. Sekanie hláv by sa malo zaviesť aj v Česku – začať by sa malo s nacistickou hlavou Fridrichovej.” Niet divu, že moderátorka, ktorá len pred necelým rokom porodila druhé dieťa, zalarmovala políciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu