Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Karolína Chomisteková prezradila, čo má na Vianociach najradšej: Nie je pre ňu nič krajšie!

Karolína Chomisteková Zobraziť galériu (6)
Karolína Chomisteková (Zdroj: FB, Forza)

BRATISLAVA - Vianoce u Karolíny Chomistekovej sú predovšetkým o spoločne trávenom čase v kruhu najbližších. „Vianoce sú pre mňa rodinné sviatky, plné pohody a lásky. Sú to sviatky, ktoré mám spomedzi všetkých najradšej, a preto si neviem predstaviť ich tráviť inak ako s mojou rodinou a najbližšími u nás na Orave,“ povedala.

Štedrý deň sa u riaditeľky súťaže Miss Slovensko každoročne nesie v klasickom duchu, počnúc spoločným zdobením vianočného stromčeka. „Nie je pre mňa nič krajšie ako ráno na Vianoce. Keď sa zobudím, v celom dome vyhrávajú vianočné pesničky a pomaly sa začíname celá rodina zbiehať a pomáhať pripravovať všetky vianočné pokrmy, od vianočného šalátu, kapustnice až po rybie filé. Keď už je všetko predpripravené, ideme spoločne na tradičnú prechádzku. Po návrate si spoločne dozdobíme stromček, každý zavesením vlastnej vianočnej ozdoby. Potom si pomaličky posadáme ku vianočnému stolu, spoločne sa pomodlíme a ocino nám každému na čelo urobí medový krížik na znak požehnania a ochrany. Následne vychutnávane prvé spoločné jedlo dňa, vianočnú štedrú večeru,“ opísala v rozhovore. 

Na experimenty počas štedrovečernej večere si v rodine Chomistekovcov nepotrpia. „Začíname vždy vianočnými oplátkami s medom a k tomu strúčik cesnaku. Nasleduje kapustnica, ktorú robíme s hríbmi a ako hlavné jedlo si pochutnávame na vianočnom šaláte s rybím filé. Po skončení si rozdáme darčeky a pochutnávame si na vianočnom punči,“ vymenovala Miss Slovensko 2013. 

Keďže Karolínu a jej troch súrodencov okrem iného spája aj hra na husle, jednou z vianočných tradícií je spoločné hranie Tichej noci a iných vianočných kolied. Nesmie chýbať ani pozeranie rozprávky Tri oriešky pre Popolušku a polnočná svätá omša, ktorá je vyvrcholením celého vianočného dňa. 

Viac o téme: BratislavaSlovenskoKarolína Chomisteková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu