Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kmotríkovej rakovina mozgu: Z dôvodu, prečo jej vznikol nádor, mrazí!

Adriana Kmotríková prehovorila o svojej diagnóze. Zobraziť galériu (6)
Adriana Kmotríková prehovorila o svojej diagnóze.

BRATISLAVA – Otvorene prehovorila! Moderátorka jojkárskeho spravodajstva Adriana Kmotríková (45) pred pár mesiacmi podstúpila operáciu mozgu. Teraz sa lieči pomocou chemoterapie a ožarovania. No aj napriek tomu súhlasila so spoveďou pred kamerami. V nedeľu večer na obrazovkách televízie Joj porozprávala o zákernej chorobe i o tom, čo podľa nej nádor spôsobilo. Z blondínkiných slov vám bude behať mráz po chrbte.

Toto by zrejme nik nečakal! Adriana Kmotríková momentálne prežíva ťažké životné obdobie. V lete jej lekári objavili nádor na mozgu a blondínka  sa musela podrobiť operácii. Teraz sa lieči pomocou chemoterapie a ožarovania. 

Napriek náročnej liečbe sa za účelom pomoci dievčaťu s podobnými zdravotnými problémami posadila pred kamery a otvorene porozprávala o svojom trápení. „Mne vlastne celú minulú jeseň a túto jar bolo zle, pravidelne každý deň. Nechcela som si to pripustiť a vlastne nič som neriešila a nechala som to tak. Síce som sa cítila zle, unavená, ako keby ma niečo tlačilo a netušila som, že je to 5,5 cm nádor, ktorý mi tlačí na mozog,” povedala Adriana.

Svoje problémy moderátorka dlho neriešila. Až ju k podrobnejšiemu vyšetreniu doslova prinútili kolegovia. Do nemocnice vraj išla s pocitom, že jej potvrdia, že jej nič nie je. „Jedného dňa som išla na magnetickú rezonanciu, čo ma poslali už aj kolegovia a tam ako blesk z jasného neba, že rakovina mozgu,” nevyhýbala sa ani tým najťažším spomienkam. „Možno, keby som čakala dlhšie, tak už by sa to nedalo zachrániť, takto aspoň možno na nejaký čas,“ dodala so slzami v očiach Kmotríková. 

Blondínka si myslí, že za jej ťažkosťami je strata jej prvorodenej dcérky Natálky (†5), ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou – cystickou fibrózou. Nádor vraj mohol začať vznikať práve v čase jej smrti. „Nikto nevie, odkiaľ sa vzal, prečo vyrástol a ako dlho tam rástol. Ale podľa toho, ako sa vyjadrili lekári, mohol tam byť 10 až 15 rokov. Podľa mňa spúšťačom celého bolo, keď mi zomrela dcéra  pred 15 rokmi,” uviedla Adriana. „A odvtedy sa človek trápi. Nie je to už taký život ako predtým, aj keď si to navonok nepripúšťa, tak to telo sa nejako bráni a možno sa bráni aj tým,“ zamyslela sa matka dvoch ďalších detí Tomáša a Lindy.

Pred kamerami sa zmienila aj o tom, že pred zákrokom navštívila hrob svojej dcérky. „Ja jediná z celej rodiny asi chodím na cintorín, možno je to zbytočné. No aj keď ma tam ona nevidí, necíti, ale ja mam dobrý pocit, že som vedľa nej, meter od nej. Išla som ju dva dni pred operáciou poprosiť, aby ma k sebe ešte nebrala,“ priznala s plačom Kmotríková.

Po tom, čo sa dozvedela o svojej diagnóze, sa samozrejme zamýšľala nad životom. „Je to o psychike. Celé leto rozmýšľam nad tým, dokedy tu budem a prečo sa mi to stalo, a aký je ten život, že sa zmení zo dňa na deň. Že človek by si nemal plánovať nič na dlho, nikdy nevie, čo bude. Mali by sme sa tešiť z toho, čo je teraz, neobzerať sa do minulosti a žiť si svoj šťastný život – ten, čo žijeme dnes. Ja si naozaj už nič neplánujem. Všetko zlé je na niečo dobré a asi je to pravda,“ povedala na záver Adriana, ktorá vraj nemá z choroby strach. „Nebojím sa, neviem čoho. Je veľká pravdepodobnosť, že sa to vráti, ale nejdem to riešiť. Človek nemôže ísť proti osudu. Chcem žiť tú danú chvíľu.“

Viac o téme: Adriana Kmotríková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu