Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po úlete v živom vysielaní hrozba vyhadzovu: Sajfa prehovoril o svojom prešľape!

Matej Sajfa Cifra sa svojím pirátskym vysielaním postaral o veľkú kauzu. Zobraziť galériu (4)
Matej Sajfa Cifra sa svojím pirátskym vysielaním postaral o veľkú kauzu. (Zdroj: Facebook M.S.F)

BRATISLAVA - Skončí v rádiu?! Matej Sajfa Cifra (36) si v stredu večer poriadne zavaril. Ako sme vás na Topkách informovali, zamkol sa vo vysielacom štúdiu Fun rádia a doslova si robil, čo chcel. Vo štvrtok ráno sa preto ocitol na koberčeku u svojho šéfa - dostal okamžitú stopku vo vysielaní a dokonca sa uvažuje o jeho vyhadzove. V tejto súvislosti sme vyspovedali samotného moderátora.

Na Topkách sme vás včera informovali o „megaprúsere“, ktorý si vyrobil moderátor Fun rádia Matej Sajfa Cifra. V stredajšom živom vysielaní sa úplne sám zamkol v štúdiu a do éteru púšťal pesničky podľa želania poslucháčov. Z rádia tak zaznela napríklad aj vianočná skladba Last Christmas. 

Moderátor tým však porušil úplne všetky pravidlá. Nereagoval ani na výzvy šéfredaktora a viaceré telefonáty od generálneho riaditeľa. Vo štvrtok ráno si ho preto zavolal „na koberček“ jeho nadriadený. A výsledok? Sajfa má do odvolania vo vysielaní stopku a zamestnávatelia dokonca zvažujú jeho úplný vyhadzov. 


Sajfov »prúser« v živom vysielaní: Vyhadzov z rádia?! 


Spojili sme sa preto aj so samotným Cifrom, nech sa nám k vzniknutej kauze vyjadrí. Sám vraj o konečnom verdikte, čo s ním bude, nevie. „Uvidím ešte, aké to bude mať konzekvencie, ale zatiaľ budem poobede oddychovať. Do odvolania mám rozhlasový dištanc,“ povedal pre Topky.sk Matej. Nemyslí si však, že by v rádiu skončil nadobro. „To si myslím, že je úplne krajná možnosť, ja pevne verím a teraz sa pozerám do budúcnosti, že to sa nestane. Možno si nezavysielam zopár dní alebo týždeň, s nejakou pokutou asi počítam, ale dúfam, že bude kresťansky ladená, lebo ako sme predsa len kresťania a milujeme blížneho svojho a možno sa konečne nejaký ten dav ľudí alebo poslucháčska masa za mňa prihovorí,“ prezradil nám svoje myšlienky moderátor. 

„Neviem, ja by som to tak dramaticky zas nevnímal, lebo ja som reklamný blok odvysielal, to znamená, že peniaze do rádia prišli. To je to, že nikto iný okrem môjho vedenia, z nejakých logických dôvodov, sa na mňa nehnevá. Takže jemná anarchia nastala, ale no a čo. Nikomu som neublížil, zemeguľa sa točí ďalej, rádio vysiela ďalej. Nič také dramatické sa nestalo,“ tvrdí spíker. 

Celý šialený nápad s pirátskym vysielaním vraj Sajfovi skrsol v hlave, keď zostal vo vysielacom štúdiu sám. Nič vraj dopredu neplánoval. „Mali sme problém s dverami na štúdiu, sú na fotobunku, a boli pokazené. Šéfredaktor Marek nám preto doniesol kľúčik, že ak by sa niečo stalo, ak by sme sa vymkli, tak nech máme ten kľúčik. A zrazu si hovorím, že polhodina do konca vysielania a hovorím si, že čo keby som zrazu dal ľuďom možnosť, že im zahrám všetko, čo budú chcieť, úplne že hocičo. A zrazu ľudia sa toho chytili a išla Marika Gombitová,“ opísal nám situáciu známy moderátor a dodal: „Kto iný by to v rádiu spravil? Kto v slovenskom éteri?“

Mnohým poslucháčom ale napadla aj možnosť, že ide len dobre vymyslený marketingový ťah. Sajfa však tieto slová odmieta. „Nie je na tom nič hrané. Je to tak, ako to bolo v tom videu, takže asi mi trošku zahrabalo. Ja osobne si myslím, že som v tom rádiu dosť dlho a nechcem za žiadnych okolností z neho odísť, to nie je robené preto, ale chcem jednoducho, aby sa to pohlo viac ešte takým poslucháčskym smerom,“ prezradil. 

Podobných úletov by preto podľa vlastných slov privítal vo vysielaní oveľa viac. „Myslím si, že by bolo super z času na čas spraviť akože nejakú haluz alebo jednoducho vybehnúť z toho zaužívaného denného rytmu a zrazu, keď hlásim počasie, že bude 32 stupňov, zahrať Wham a Last Christmas. Za to sa nikto nemôže hnevať,“ povedal nám jeden z najznámejších rádiových spíkrov. Ten v minulosti už finančnú pokutu za svoje nemiestne správanie dostal. Celých 1000 eur, čo je najviac v histórii rádia, ho stáli neuvážené slová, ktorými prerušil platený reklamný vstup. 

Video: Pozrite si, ako Sajfa kvôli svojmu úletu skončil u šéfa „na koberčeku“.

Sajfa na koberceku

Viac o téme: Matej Sajfa Cifra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu