Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sajfov »prúser« v živom vysielaní: Vyhadzov z rádia?!

Matej Sajfa Cifra si v stredajšom vysielaní Fun rádia vyrobil obrovský problém. Zobraziť galériu (7)
Matej Sajfa Cifra si v stredajšom vysielaní Fun rádia vyrobil obrovský problém. (Zdroj: Facebook M.S.F)

BRATISLAVA - Toto si nedovolí len tak hocikto! O Matejovi Sajfovi Cifrovi (36) je známe, že má špecifický zmysel pre humor a často si z ľudí robí aj poriadne uletené žartíky. Najnovšie v stredajšom vysielaní Fun rádia porušil všetky pravidlá a za mikrofónom si robil doslova, čo chcel. Navyše si to všetko nahrával na mobil a vysielal online na sociálnej sieti. V rádiu preto dostal do odvolania dištanc a vedenie vraj dokonca uvažuje nad jeho vyhodením z práce.

Sajfa, Sajfa, tie srandičky ťa raz privedú k... vyhadzovu?! Pikantný zmysel pre humor a bláznivé výstrelky, nad ktorými sa mnohým rozum zastavuje – presne tým je známy jeden z najvýraznejších moderátorov Fun rádia Matej Sajfa Cifra. No to, čo predviedol v stredajšom živom vysielaní, prekračuje všetky medze. Toto si doposiaľ nedovolil nikto. 

Rádiový spíker sa úplne sám zamkol vo vysielacom štúdiu a do éteru začal púšťať pesničky podľa želania poslucháčov. Namiesto prideleného playlistu sa tak v živom vysielaní objavili skladby od Roba Grigorova, O-zone či vianočná skladba Last Christmas. Moderátor porušil úplne všetky pravidlá a doslova si robil, čo chcel.

Nezastavili ho dokonca ani viaceré telefonáty od generálneho riaditeľa či naliehanie šéfredaktora, aby so svojimi žartíkmi prestal. Sajfa na nič nereagoval a vo svojom pirátskom vysielaní pokračoval ďalej. Odignoroval dokonca aj dopravný servis a správy, ktoré počas jeho bláznivej polhodinky vôbec neodzneli a svoj vysielací čas oproti bežnému dňu o niečo natiahol. Navyše si svoj úlet po celý čas nahrával na mobil a online vysielal na svojom profile na sociálnej sieti Facebook. 

Neskôr sa tiež podelil so svojimi fanúšikmi na sociálnej sieti Facebook o informáciu, že vedenie si ho zavolalo „na koberček“. Od šéfredaktora dostal poriadny výplach žalúdka a padlo aj slovo vyhadzov. Napriek vážnosti situácie si Sajfa všetko tajne nahrával. 

„Mali to riešiť Paťo s Rasťom (generálny riaditeľ a programový riaditeľ Fun rádia, pozn.red.), buď rád, že to neriešia. To, čo som zažil od nich, aké telefonáty, asi jedna z najhorších situácií, v rámci mojej kariéry tu, ako šéfredaktora. Kokos, to bolo Sajfa také nepremyslené. Ja nechápem, prečo toto bolo. Ja som nevedel v tom okamihu, či mám plakať alebo sa smiať, či si chorý, či ti preplo. Ja neviem. Ja chcem normálne vysvetlenie, prečo proste toto,“ povedal mu šéfredaktor Marek Mikúšek. „Rozhodnutie vedenia je, že máš dočasne dištanc, čo znamená, že sa vo vysielaní neobjavíš do rozhodnutia o ďalšej sankcii, či už finančnej... Úprimne, toto je normálne, že na rozviazanie pracovného pomeru, tak buď rád, že to neriešili teraz Paťo s Rasťom,“ dodal.

O rozhodnutí Fun rádia stiahnuť Mateja Cifru z vysielania informuje aj oficiálne stanovisko na stránke rádia. „Sajfa sa v stredajšom vysielaní poobednajšej šou Fun rádia – Popoludnie so Sajfom zachoval neprofesionálne a podobné správanie našich moderátorov nebudeme tolerovať. Rozhodli sme sa, že Sajfa dostáva dištanc na dobu neurčitú. Namiesto Sajfu bude Popoludnie zatiaľ vysielať Didiana. Sajfa má vo vysielaní nateraz STOPku. O ďalších sankciách uvažujeme, do úvahy pripadá aj rozviazanie spolupráce,“ uvádza sa na webe.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že si moderátor vyrobil naozaj veľký problém. No mnohí si myslia, že ide len o dobre premyslený marketingový ťah. Veď v prípade Sajfu by to nebolo nič nové. V minulosti už verejnosť obalamutil fotkami zo svojej údajnej svadby. Nakoniec však vysvitlo, že išlo len o reklamu. Ktovie teda, ako to je teraz. O kauze zisťujeme viac. 


Prekvapivá FOTO Sajfu zo svadby: Tajne sa oženil s Veronikou?!

​Pravda o Sajfovej svadbe šokom pre nevestu: Pred oltárom povedal NIE! 


VIDEO: Sajfa „na koberčeku“ u šéfredaktora. 

Sajfa na koberceku

Viac o téme: Matej Sajfa Cifra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu