Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otvorená kritika Markízy: Exmoderátor stanice úplne bez servítky!

Peter Čambor pracoval v Markíze dlhých 17 rokov. Zobraziť galériu (7)
Peter Čambor pracoval v Markíze dlhých 17 rokov.

BRATISLAVA - Stále ho to štve?! Petra Čambora (39) si mnohí diváci pamätajú ako moderátora markizáckeho Športu. Z obrazoviek modro-žltej televízie sa totiž k Slovákom prihováral dlhých 17 rokov. Koncom roka 2013 však dostal výpoveď. A zdá sa, akoby na svojho bývalého zamestnávateľa zatrpkol. Záhorskú Bystricu totiž bez obalu verejne kritizuje.

Peter Čambor pôsobil dlhých 17 rokov na poste moderátora markizáckeho Športu. Po tom, čo sa spravodajský tím rozšíril o Janu Hospodárovú, dlhoročná tvár zo Záhorskej Bystrice dostala výpoveď.


Drsný vyhadzov z Markízy po 17 rokoch: Čambora vytlačila Hospodárová! 


Podľa našich informácií sa totiž kompetentní rozhodovali práve medzi usmievavou blondínkou a ostrieľaným šporťákom. Napokon si na obrazovkách ponechali plavovlásku. Exmarkizák o pár mesiacov zakotvil v spravodajskej televízii TA3, kde ho vídať dodnes. 


Čambor po vyhadzove z Markízy: Musí začať odznova!


No hoci od krutého vyhadzovu ubehol už viac ako rok a pol, na modro-žltú televíziu má blondiak, zdá sa, stále poriadne ťažké srdce. Svedčia o tom jeho tvrdé výroky na adresu niekdajšieho chlebodarcu. Exmarkizák si totiž nenechá ujsť azda ani jedinú príležitosť, aby si do stanice sídliacej v Záhorskej Bystrici nerypol. 

Svoj ostrý názor vyjadril napríklad pod fotkou kolegyne, bývalej markizáckej redaktorky Natálie Babincovej, ktorá podobne ako on pred časom prestúpila do TA3. Pod jej snímkou na sociálnej sieti sa objavil komentár od inej redaktorky z Markízy Zuzany Eliášovej. Tá brunetku označila za najlepšiu moderátorku slovenského spravodajstva.

A na to sa ozval práve Čambor. „Súhlasím. V Markíze by si nikdy nedostala príležitosť! Tam len blondíny,“ napísal moderátor. A keď mu ďalší z komentujúcich oponoval tým, že tmavovláska v minulosti predsa v modro-žltej televízii pôsobila, rozpísal sa ešte viac: „Áno, ale hovorím o pozícii moderátorky hlavného spravodajstva, čo je veľmi lukratívny flek. U nás to chodí tak, že príde niekto zvonka na hotové a dlhoročné redaktorky, ktoré makajú na sebe, len cvaknú naprázdno,“ nešetril kritikou.  

Poriadne naložiť svojmu exzamestnávateľovi sa bývalej tvári športového spravodajstva podarilo aj v súvislosti s nedávnou kauzou, ktorá vznikla na základe markizáckej reportáže o smrti malého dievčatka v Nitre. Peter zdieľal jeden z článkov, ktorý spomínaný príspevok označuje za hyenizmus.

Pod článkom sa okamžite objavili komentáre od jeho priateľov. Jeden z nich tvrdí, že byť na mieste šéfa, redaktorku by okamžite vyhodil. Na to bývalý šporťák odkryl „špinavé praktiky” zo zákulisia televízie. „Miro... Robia to s požehnaním šéfov. Podľa nich je to ‚dobré kino’... Desivé,“ poznamenal.

To však zďaleka nebolo naposledy, čo sa Čambor vyjadroval na adresu Záhorskej Bystrice kriticky. Rovnako urobil aj v týchto dňoch. Keď Markíza zverejnila novú upútavku na reality šou Farma, on ju na verejnej diskusii označil za úplný odpad. „Tak trápnu upútavku som už dávno nevidel. Studnica kreativity Záhorskej vyschla. Ona nikdy nebola príliš vysoko, ale toto je odpad. Šikovní kreatívci z tejto telky vždy utekali,“ naložil stanici, za ktorú kedysi kopal. 

So samotným Čamborom sa nám k tejto téme podarilo spojiť len písomne. No hoci si správu prečítal, doposiaľ nám na ňu neodpovedal. A tak sme sa nedozvedeli, či ide z jeho strany o cielenú antikampaň alebo len o náhodu, že sa mu akosi na Markíze v poslednom čase nič nepozdáva...

Viac o téme: Peter Čambor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu