Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Víťazkou markizáckej Farmy Lenuš: Toto nikto nečakal, tvorcovia hľadali náhradné riešenie!

Víťazkou piatej série markizáckej reality šou Farma sa stala Lenka Švaralová. Zobraziť galériu (14)
Víťazkou piatej série markizáckej reality šou Farma sa stala Lenka Švaralová. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - A je koniec! Po dlhých mesiacoch strávených mimo domova, ďaleko od všetkej civilizácie, sa vo štvrtok večer stretli vo veľkom finále markizáckej Farmy Lenka Švaralová (27) a Tibor Repa (48). Ich vzájomné meranie síl sa celý čas nieslo v duchu poriadneho napätia. Sily boli natoľko vyrovnané, že v záverečnej duelovej disciplíne sa obaja ocitli v poli víťazov - finalisti odpovedali správne na rovnaký počet otázok. Práve táto disciplína však mala rozhodnúť o tom, či tmavovláska veľké finále vyhrá alebo Tibor bodový stav vyrovná. Tvorcovia preto museli hľadať náhradné riešenie, aby bolo jasné, ktorý z dvojice získa rozhodujúci bod.

Po takmer štyroch mesiacoch pozná markizácka reality šou Farma svojho víťaza. Dlhé chvíle odlúčenia od blízkych a tvrdej driny na televíznom salaši sa vyplatili Lenke Švaralovej. Tá totiž porazila vo štvrtkovom finále svojho súpera Tibora Repu 3:1.

Po prvých dvoch duelových disciplínach bol stav vyrovnaný. No diváci svojim SMS hlasovaním rozhodli o tom, že mamička malého Jakuba si podľa nich výhru zaslúži viac. Z celkového počtu 56 615 hlasov získala väčšinu a s náskokom 21 999 esemesiek porazila statného súpera.

Dvojica si napokon svoje sily zmerala v poslednej finálovej disciplíne - tou boli vedomosti z almanachu. Duel bol od prvej chvíle naozaj vyrovnaný. Napätie v stodole by sa doslova dalo krájať. Farmári totiž nerozhodný stav potvrdili aj tým, že obaja po zodpovedaní položených otázok zapichli nôž do žltého - víťazného políčka na drevenom hranole.

Takýto stav nikto nepredpokladal. Tvorcovia šou preto historicky prvýkrát v súťaži museli hľadať náhradné riešenie, ako rozhodnúť o tom, ktorý z dvojice sa stane víťazom poslednej úlohy. Práve výsledok tejto disciplíny totiž mohol buď potvrdiť jasné finálové víťazstvo Lenuš, alebo dať nádej Tiborovi, ktorý mohol bodový stav vyrovnať. Duelanti preto odpovedali ešte na jednu otázku, ktorá o všetkom rozhodla. Víťazkou rozprávkovej výhry 50 000 eur sa tak stala Lenka Švaralová. 

„Odpadol mi strašný kameň zo srdca a som neskutočne šťastná, neskutočne. Ja som bola úplne na nervy, vôbec som to nezvládala. Bola som asi prvýkrát za svoj život takto nervózna. Ani keď som išla rodiť, som nebola taká napätá,“ povedala krátko po víťazstve sympatická Levičanka, ktorá už presne vie, čo so získanými peniazmi urobí. „Výhru určite použijem na to, aby som sa zbavila dlžôb, konečne budem dobre spávať a dúfam, že budem spávať aj vo vlastnom dome,“ netajila tmavovláska. 

Výsledok finálového súboja určite potešil aj samotného hospodára Martina Bagára. Ten totiž ešte pred úplným začiatkom piatej série Farmy priznal, že by bol veľmi rád, keby v tomto ročníku zabodovalo ženské pohlavie. „No ja by som chcel, aby už bola ženská víťazka. Teraz  by som to doprial niektorej z dám. A mám tam zopár dobrých adeptiek, takže verím, že by to mohli zvládnuť,“ povedal pred takmer štyrmi mesiacmi farmár a mal veru veľmi dobré tušenie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu