Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Holá pravda! Mojsejová otvorene o kamarátstve s Versačem: Z jeho praktík padnete na zadok!

Nora Mojsejová prehovorila o vzťahu s Františkom Kabrheľom alias Versačem. Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová prehovorila o vzťahu s Františkom Kabrheľom alias Versačem.

KOŠICE - Nenávidia sa! Nora Mojsejová (56) a František Kabrheľ (36), známy ako Versače z reality šou Mojsejovci, aktuálne súperia v súdnom spore. Niet sa preto čomu čudovať, že pre seba nemajú títo dvaja žiadne pekné slovo. V minulosti boli pritom okolím vnímaní ako najlepší kamaráti. Košická podnikateľka sa v tejto súvislosti rozhodla pre topky.sk prezradiť, ako to v skutočnosti s ich priateľstvom bolo. Odkryla pozadie vzťahu s Nitranom, ktorý sa podľa jej slov neštíti naozaj ničoho.

Konflikt kontroverzných osobností! Nora Mojsejová je už dlhšiu dobu na súdoch ako doma. Okrem iného čelí aj obvineniu od Františka Kabrheľa alias Versačeho. Ten tvrdí, že ho obrala o viac ako 800 tisíc eur. Keď bola žaloba podaná, mnohých zaskočila. Vzťah týchto dvoch totiž navonok pôsobil ako najväčšie kamarátstvo pod slnkom. No už dávno to tak nie je. Podnikateľka pre topky.sk po prvýkrát prehovorila o celom pozadí ich údajného priateľského zväzku.

Topky.sk: Pamätáte si, ako ste sa s Františkom Kabrheľom spoznali? Aký bol ten váš prvý kontakt? 

V roku 2005 na kastingu do šou Mojsejovci som ho videla prvýkrát, keď robil v kóji kliky. Mal na sebe topánky na opätku a povedal, že by sa dal preoperovať na ženu. A premenoval by sa na Noru. Toto ma zaujalo. Ale nie tým spôsobom, že by som bola z toho hotová, ale že ma to zarazilo. Že vôbec niečo takéto chodí po svete. 

Topky.sk: Ako ste ho potom vnímali už ako finalistu vašej reality šou? 

Brala som ho ako súťažiaceho, nie ako kamaráta. Samozrejme, že mal moje sympatie, ale to mali aj iní. On ich mal len kvôli tomu, že mi z neho bolo smiešne – z jeho správania, komunikácie a tak ďalej. V šou sa chcel so mnou dohodnúť, že pôjdeme s výhrou napoly. Akonáhle ale videl, že nevyhrá, tak odstúpil. 

Topky.sk: Vy ste s ním však zostali v kontakte aj potom...

Po jeho odstúpení som spoznala jeho priateľa Romana, s ktorým udržiaval milenecký vzťah. A dvakrát som videla jeho kamarátku Denisu, ktorá sa objavila v jeho upútavke na reality šou. Čo sa ale týka nášho kamarátstva po skončení šou, zavolal mi on asi dvakrát a prehodili sme spolu pár slov. Intenzívny telefonický kontakt nastal medzi nami v roku 2006, keď som sa znovu objavila na televíznej obrazovke s Darou Rolins a Markom Vašutom v šou Nákupná horúčka. Začal ma bombardovať hovormi. 

Topky.sk: Čo bolo dôvodom tých telefonátov, o čom boli? 

Telefonoval mi neustále. Nie päťkrát, ale desaťkrát aj pätnásťkrát za deň. Podľa toho, akú mal náladu. Lebo vieme, že ľudia tejto orientácie sú veľmi náladoví. Obsah našich rozhovorov sa niesol v duchu klebiet z jeho strany. Ohováral ľudí, ktorých prezentoval ako blízkych priateľov. Rozprával o jeho partnerských vzťahoch, pýtal sa, čo som varila, čo som si kúpila, čo robím... Toto bola naša komunikácia, lebo iná ani nemohla byť. Každý, kto vie, kto je to Versače, vie, že neklamem. 

Topky.sk: A vy ste to teda nevnímali tak, že ste naozaj dobrí kamaráti? 

On prezentoval verejnosti a médiám, že sme boli blízki priatelia. Pasoval sa do úlohy najbližšieho kamaráta, čo sa ale nezakladá na pravde. Dokonca tvrdil, že sme rodinní priatelia, no jeho sestru som videla dvakrát v živote, matku asi trikrát a otca na fotke. Toto absolútne nepripadalo do úvahy. Ja som u neho v Nitre bola jedinýkrát v živote. On ma navštevoval neustále vtedy, keď Mojsej nebol doma. Zavolal novinárov – teraz mi je to už úplne jasné – a nechal sa fotiť, aby na verejnosti a najmä medzi svojimi kamarátmi vzbudil dojem, že je so mnou vo veľmi dobrom vzťahu. Pochopiteľne to tak aj vyzeralo, pretože sa fotil u mňa na Pereši. Skrátka všade, kam sme sa pohli, chcel byť so mnou odfotený. Teraz už viem, prečo. 

Topky.sk: A prečo ste to znášali? Prečo ste sa s ním nechali fotiť? 

Stále som ho brala s rezervou, nechcela som ho uraziť, pretože mal stále veľké výkyvy nálad, čo je u ľudí tejto orientácie normálne.

Topky.sk: Čo bolo vlastne tým prelomom, že vaše vzťahy už úplne ochladli? 

Najväčší konflikt nastal vtedy, keď v roku 2011 chodil po mojom butiku a pobral si odtiaľ veci. Kabáty, čižmy, proste tovar za tisícky eur. Dodnes ho nezaplatil, ale o tom samozrejme nehovorí. Aj môj vtedajší manžel mal k nemu výhrady, hovoril, aby som si s ním už dala pokoj. Nesúhlasil s tým, aby som takto večne „visela” na telefóne. V tom 2011-tom som v lete odišla na dovolenku s Braňom, rodičmi, sestrou a švagrom do Chorvátska. A zabudla som o tom informovať „kamarátku” z Nitry. Vtedy nastal obrovský problém a napísal mi oplzlú esemesku. Od tej doby som s ním prerušila akýkoľvek kontakt. 

Topky.sk: Po vašom návrate zo zahraničia ste teda už spolu nekomunikovali? 

Samozrejme, že sa ešte pokúšal v dobrom so mnou spojiť, ale bez úspechu. Najmä v období, keď zistil, že sa rozvádzam, nasadil na mňa intenzívny tlak. Ale nevyšlo mu to. 

Topky.sk: Žiadosť o rozvod ste podávali viackrát a po tej prvej vás vraj utešoval práve František. Tvrdil, že ste si ho nasťahovali k sebe do vily, aby vás psychicky podporoval. 

To je výplod jeho fantázie. Ja som ho nepotrebovala, veď on má IQ húpacieho koníka. Ako ma on chcel držať psychicky nad vodou? Na to mám rodinu. On sa proste len pasoval do roly môjho najlepšieho kamaráta.  

Topky.sk: Vy ste s ním teda prerušili kontakt a nereagovali ste na ďalšie snahy o zblíženie. Čo sa dialo potom? 

Potom podal na mňa žalobu, že mi požičal vyše 850 tisíc eur s tým, že zmluvy boli podpísané 3. 1. 2009. Keď sa z mojej výpovede dozvedel, že je to postavené na vode a hlavne postavené na hlavu, lebo iba dva dni predtým sa prešlo na eurá, tak to rýchlo zmenil. Povedal, že mi 30. 12. 2008 priniesol 25 miliónov slovenských korún, na čo ale nemá absolútne žiadny doklad alebo zmluvu. A tu chcem podotknúť najmä to, že ani okresný, ani krajský súd nevyhovel jeho žiadosti o zablokovanie mojich nehnuteľností. Okrem toho okresný súd jeho žalobu zmietol zo stola. Iba krajský súd nariadil pojednávanie. Platí tu prezumpcia neviny a ja som do dnešného dňa nebola odsúdená, mám čistý register trestov. Na každého jeho kumpána z Nitry mám pripravených minimálne 30 otázok, na ktoré budem chcieť odpoveď. 

Topky.sk: Tento váš spor sa ťahá už dlhšie. Napriek tomu sa približne pred rokom objavili informácie, že práve Versače vás navštívil vo vyšetrovacej väzbe. Vraj to bolo veľmi emotívne a sľúbili ste, že všetko vyriešite prepísaním vašich nehnuteľností na jeho meno. 

Jemu šibe. Pri tomto stretnutí bola prítomná vyšetrovateľka, zapisovateľka a ďalší ľudia. Nič také sa tam neudialo. Nevidím dôvod, prečo by som na neho niečo prepisovala. 

Topky.sk: V podstate asi ani nemáte čo. V uplynulom roku ste prišli o dom a vilu na Pereši. Apartmán v Tatrách ste predsa už dávnejšie darovali vtedajšiemu manželovi...

Médiá informujú o tom, že nemám pomaly ani kde bývať – k tomu by som chcela povedať len toľko, že Čermeľ bol vydražený počas môjho pobytu vo väzení nezákonným spôsobom. Súd mi už vyhovel a zakázal majiteľovi, ktorý budovu vydražil, nakladať s týmto majetkom až do ďalšieho pojednávania. Čo sa Pereša týka, ten bol darovaný pod nátlakom Braňovi Mojsejovi. K tomu sa budem bližšie vyjadrovať až na súde. Je podaná žaloba kvôli vráteniu daru. A rovnako je to s apartmánom v Tatrách. Takže do budúcna by som poprosila médiá, aby pravdivo informovali o týchto záležitostiach. Keď už píšu, že som prišla o nehnuteľnosť, nech napíšu aj to, akým spôsobom. 

Topky.sk: Zdá sa, že po návrate z väzby podávate jednu žalobu za druhou...

Aj na Kabrheľa som musela podať ďalšie trestné oznámenie. Po tom, čo ma navštívil na konfrontácii vo väzení, využil situáciu a išiel za mojou sestrou. Povedal jej, že mi chce pomôcť, že ma chce dostať odtiaľ von. Vymámil tak od nej nábytok z Pereša, že ho predá a peniaze použije na to, aby som sa dostala na slobodu. Moja sestra mu uverila, samozrejme, chcela len dobre. On tento nábytok v hodnote minimálne 300 tisíc eur odcudzil. Podala som na neho oznámenie a čakám, ako sa situácia vyvinie. Čiže, môžu si podať ruky všetci tí, čo žili z môjho mena a z mojich peňazí. A to je celá pravda. Nech si každý myslí, čo chce. Mne je to jedno, ako keď sliepka zje ryžu alebo zrno.

Viac pikantností zo života Nory Mojsejovej nájdete v jej knihe Narovinu>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu