Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kuriózna smrť babky z Kameňáku: Bol to osud alebo len zvláštna zhoda náhod?

Zomrela Anna Vejvodová, predstaviteľka nezabudnuteľnej pani Kropáčkovej. Zobraziť galériu (4)
Zomrela Anna Vejvodová, predstaviteľka nezabudnuteľnej pani Kropáčkovej. (Zdroj: Kameňák)

PRAHA - Milovníkov trilógie Kameňák od Zdeňka Trošku zasiahla cez víkend smutná správa. Anna Vejvodová (†88), predstaviteľka nezabudnuteľnej pani Kropáčkovej, totiž v sobotu zomrela. Babička známa z obrazoviek poslednýkrát vydýchla v čase, keď pozerala televíziu. Kuriózne je, že skonala len pár minút po tom, ako v Čechách odvysielali pokračovanie komédie, ktorá ju preslávila.

Na Sviatok všetkých svätých z tohto sveta navždy odišla Anna Vejvodová, jedna z najvýraznejších postáv z Kameňákov Zdeňka Trošku. Čiperná babička, ktorá v komédii stvárnila sexuchtivú pani Kropáčkovú, navždy vydýchla v pražskom domove dôchodcov. 

Okolnosti jej smrti sú však naozaj kuriózne. Ako totiž píše český portál ahaonline.cz, starenka zomrela v čase, keď pozerala televíziu. A to práve vtedy, keď sa vysielalo pokračovanie filmu, vďaka ktorému sa preslávila. „Presne, keď skončil, tak zomrela. Vedela si načasovať aj smrť, taká ona bola. Možno tým chcela aj ľudí pobaviť,” povedala denníku Aha! jedna z obyvateliek domova. Tak toto je naozaj zvláštna zhoda náhod. Alebo, že by išlo o osud?

Zaujímavosťou je, že táto neherečka sa dostala k úlohe pani Kropáčkovej úplnou náhodou. Cestou na nákup totiž stretla známeho režiséra a vypýtala si od neho autogram. No a keďže on v tom čase zháňal niekoho podobného do komédie, okamžite jej ponúkol rolu. Okrem toho sa Anna Vejvodová objavila aj v Troškových Babovřeskoch. 

Video: Zaspomínajte si na nezabudnuteľnú pani Kropáčkovú.

Anna Vejvodová z Kameňáku zomrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu