Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rok po samovražde slovenského herca: Netradičný hrob a odkaz len pre zasvätených!

Peter Mankovecký má pomník bez náhrobného kameňa, pod spleteným srdcom stojí tajomný odkaz. Zobraziť galériu (7)
Peter Mankovecký má pomník bez náhrobného kameňa, pod spleteným srdcom stojí tajomný odkaz.

BRATISLAVA - Odišiel dobrovoľne! Už je to rok, čo herec a hudobník Peter Mankovecký (†45) spáchal samovraždu. Svoje problémy a nespokojnosť so životom sa rozhodol vyriešiť obesením. Umelec je pochovaný v bratislavskom Slávičom údolí. Miesto jeho posledného odpočinku je netradične bez náhrobného kameňa. Pozornosť však púta aj tak. Najmä dláždením okolo hrobu a dekoráciou v tvare srdca. Pod ňou sa nachádza vytesaný aj odkaz, ktorý ale nevylúšti len tak hocikto.

Peter Mankovecký si pred rokom zvolil dobrovoľný odchod z tohto sveta. Talentovaný herec, režisér a hudobník sa obesil vo svojom byte. Zostala po ňom manželka a tri deti. 

Miesto posledného odpočinku našiel v bratislavskom Slávičom údolí, kde sa mu rodina postarala o trochu netradičný pomník. Chýba na ňom náhrobný kameň a Mankoveckého meno je vytesané priamo do mramorovej platne. Vďaka vydláždeniu okolo hrobu a ozdobe v tvare srdca však pozornosti okoloidúcich určite neunikne.

Dekorácia spočíva na podstavci, kde je pomerne malými písmenami vyrytý odkaz D. C. al Fine. Ten však bežným ľuďom v podstate nič nepovie, zostáva pred nimi zahalený rúškom tajomstva. Ide totiž o hudobný termín z taliančiny. Znamená „opakovanie od začiatku až do konca”. Dôvod, prečo najbližší rozhodli práve pre túto formuláciu, vedia zrejme len oni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu