Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Záhadná smrť Mankoveckého (†45): Pred samovraždou psychické problémy!

Peter Mankovecký bol večne s niečím nespokojný. Zobraziť galériu (5)
Peter Mankovecký bol večne s niečím nespokojný.

BRATISLAVA - Veľké otázniky! Začiatkom tohto týždňa sme na topkách priniesli správu, že umelec Peter Mankovecký (†45) spáchal samovraždu. Nikto z jeho kolegov si doteraz nevie vysvetliť dôvod, prečo to urobil. Podľa našich informácií však herec a skladateľ trpel depresiami, na ktoré dokonca bral aj lieky. On sám sa pred pár rokmi v rozhovore netajil tým, že je so svojím životom nespokojný.

Aký mal dôvod? Peter Mankovecký vyštudoval herectvo, no mimoriadne úspešný bol najmä ako skladateľ hudby. V tejto oblasti pracoval v podstate pre takmer každé slovenské divadlo. Obstál však aj ako režisér. Napriek tomu sa nedalo povedať, že bol úplne šťastný. Jeho umelecká duša zrejme trpela. Podľa našich informácií totiž podľahol depresiám. Pred svojou samovraždou sa z nich údajne aj liečil pomocou antidepresív. No evidentne nezabrali.

Jeho kolegovia si nevedia vysvetliť, prečo si siahol na život. Poznali ho ako veselého a usmiateho. V súvislosti s jeho osobou sa však vyskytol aj prívlastok zádumčivý. A to korešponduje s interview, ktoré poskytol koncom roku 2009 portálu jetotak.sk.

V rozhovore prezradil, že jeho život nie je idylický. „Nepotrpím si na luxus, aj keď miniem asi dvestokrát viac, než koľko by som mal. Keď to porovnám s dôchodkom mojich rodičov, tak mám mimoriadne nadštandardné príjmy. To však nemá so spokojnosťou nič spoločné. Ja som nespokojný sám so sebou, keď ma obklopuje spoločnosť, s ktorou nie som spokojný,” povedal vtedy Mankovecký.

Okrem toho, že bol rozladený zo súčasnej spoločnosti, trápili ho aj rodinné veci. Ako priznal, svoje deti dosť zanedbával. Jeho riešenie problémov však nebolo aktívne. V krízových situáciách často radšej volil odchod. „Aj z domu som už odišiel párkrát,” netajil. Takýmto zanedbávaním a neriešením sa evidentne jeho starosti len kopili a nakoniec mohli spôsobiť spomínané depresie. Či práve tie vyvolali skrat alebo ho k samovražde dohnalo niečo úplne nové, sa už asi nikdy nikto nedozvie.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu