Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Herci zhrození zo samovraždy kolegu: Kobielsky z Paneláku nezvládol emócie!

Otrasení kolegovia si pre topky.sk zaspomínali na Petra Mankoveckého. Zobraziť galériu (11)
Otrasení kolegovia si pre topky.sk zaspomínali na Petra Mankoveckého.

BRATISLAVA - Koniec jedného talentu! Peter Mankovecký (†45) pred pár dňami spáchal samovraždu - obesil sa. Z umeleckej scény tak odišiel herec, režisér a hudobný skladateľ. Mnohí jeho kolegovia tejto strašnej správe nemohli uveriť. Vladimír Kobielsky (37), ktorý pod jeho vedením študoval na VŠMU, ledva zadržiaval slzy a lámal sa mu hlas. S bývalým pedagógom si boli totiž natoľko blízki, že pri sebe stáli aj počas svojich svadieb. Topky.sk zisťovali, aké spomienky na neho majú aj ostatní herci.

Herci zhrození zo samovraždy
Zobraziť galériu (11)

Vladimír Kobielsky

Túto správu som v nedeľu prijal úplne ťažko. Petrovi sme za veľa vecí vďační, on nám udal taký tón. Je mi ťažko, je mi to ľúto. Veľmi som ho mal rád a myslím, že to bolo obojstranné. Bol na mojej svadbe a ja na jeho. On bol nesmierne talentovaný, je to strašne smutné. 

Herci zhrození zo samovraždy
Zobraziť galériu (11)

Diana Mórová

Je to obrovská rana. Ešte minulú nedeľu som s ním hrala v predstavení Skrotenie zlej ženy. Som absolútne šokovaná, vôbec som to nečakala. Neviem si to poriadne uvedomiť, že tu už nie je. Vôbec som nemala pocit, že by niečo nebolo v poriadku. Ťažko sa k tomu vyjadrovať. Je to hrozné a ťažko sa s tým vyrovnáva.

Herci zhrození zo samovraždy
Zobraziť galériu (11)

Maroš Kramár

Bol to taký usmievavý, všestranný umelec. Vedel hrať hudbu, poznal hudobné nástroje... Takýmto hercom som závidel. Hociktorý nástroj chytil do ruky, ihneď ho ovládal. Nebol som s ním v kontakte už dlhšie, ale takto si ho pamätám a tak v mojej mysli aj zostane.

Herci zhrození zo samovraždy
Zobraziť galériu (11)

Róbert Jakab

Boli sme si dosť blízki. On si robil doktorát na VŠMU a venoval sa nám skoro viac ako naši pedagógovia Martin Huba a Emília Vášáryová, keďže mali veľa práce. V nedeľu som sa to dozvedel od kolegu. Podrobnosti neviem, na to je tu polícia a aj tak to netreba rozpitvávať, už sa to neodstane. Je to veľmi smutné, bol to veľmi talentovaný človek, v rámci hudby snáď jeden z dvoch najlepších na Slovensku. 

Herci zhrození zo samovraždy
Zobraziť galériu (11)

Juraj Kemka

Je to veľmi smutná vec, nikto z nás to nečakal. Je nám všetkým veľmi smutno. Žiadne veci sme nezachytili, žiadne náznaky problémov...

Peter Marcin, LSD,
Zobraziť galériu (11)

Peter Marcin

Som absolútne šokovaný. Peter aj s bratom boli moji spolužiaci na VŠMU. Spolu sme hrali v predstaveniach, aj nám robil hudbu do predstavenia. Boli to nádherné vysokoškolské časy a teraz je tá spomienka veľmi bolestná. Úprimnú sústrasť rodine.

Petra Palevičová v Súdnej
Zobraziť galériu (11)

Petra Palevičová

Toto je strašný šok. Hneď som si spomenula na nácviky vo zvolenskom divadle, kde som ho kedysi stretla ako hudobného režiséra. Bol to milý človek, usmievavý a dobre sa s ním spolupracovalo. Bol k nám ako študentom veľmi ústretový.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu