Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odhalili totožnosť útočníka z Istanbulu, stále uniká: Nové VIDEO ukazuje jeho pohyb pred útokom

Útočník zachytený na kamerách autobusovej stanice v meste Konya Zobraziť galériu (4)
Útočník zachytený na kamerách autobusovej stanice v meste Konya (Zdroj: Twitter/Hurriyet.com.tr)

ISTANBUL - Turecké úrady už poznajú totožnosť muža podozrivého zo spáchania krutého novoročného teroristického útoku na istanbulský klub Reina. Útočník však stále ostáva na slobode. Jeho meno úrady nezverejnili. Nové video odkrýva pohyb hľadaného teroristu pred útokom.

Informácie o tom, že je známa totožnosť istanbulského novoročného útočníka potvrdil minister zahraničia Mevlut Cavusoglu. "Totožnosť osoby, ktorá vykonala útok vo štvrti Ortaköy sme určili," uviedol minister zahraničia. Muž, ktorý zastrelil 39 ľudí a približne 70 zranil ostáva aj napriek odhaleniu jeho identity na úteku. Detaily o podozrivom mužovi neboli verejnosti poskytnuté.

Odhalili totožnosť útočníka z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Hurriyet.com.tr)

Muž, ktorý podľa tureckých médií na nevinných ľudí vystrieľal šesť zásobníkov a použil zábleskový granát na ohlušenie a oslepenie, bol podľa bezpečnostných expertov profesionálom, ktorý mohol byť vycvičený v Sýrii. Na verejnosť sa dostalo viacero videí s podozrivým. Najnovší záznam, ktorý zverejnila turecká agentúra DHA, odhaľuje hľadaného na autobusovej stanici v meste Konya. Video vzniklo už minulý mesiac.

Odhalili totožnosť útočníka z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Hurriyet.com.tr)

V súvislosti s atentátom turecká polícia zadržala 27 osôb v západotureckom meste Izmir, informoval o tom spravodajský web Hürriyet. Podľa dostupných informácií boli medzi zadržanými aj ženy a deti, ktoré pricestovali zo stredotureckého mesta Konya. Toto mesto média spájali s útočníkom a jeho rodinou. Podľa nich totiž muž so svojou ženou a deťmi pricestoval do Konye v novembri, aby na seba nepútal zbytočnú pozornosť.

Odhalili totožnosť útočníka z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Hurriyet.com.tr)

Podľa tureckých médií sú vo väzbe aj rodinný príslušníci pravdepodobného páchateľa. Zadržaná manželka útočníka vyšetrovateľom údajne povedala, že o útoku sa dozvedela až z televízie a nemala ani najmenšie tušenie o tom, že jej manžel je sympatizantom organizácie Islamského štátu, ktorý sa k útoku prihlásil.

Novoročný teroristický útok v istanbulskom klube Reina si vyžiadal 39 obetí. Väčšinu z nich tvorili turisti pochádzajúci z blízkovýchodných krajín. Všetky obete hrôzostrašného vyčíňania boli v utorok pochované.

 

Viac o téme: TerorizmusútočníkIdentitaIstanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu