Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nové varovanie pred teroristickými útokmi: POZOR, terčom možno aj obľúbené letoviská Slovákov!

Letovisko Costa del Sol Zobraziť galériu (2)
Letovisko Costa del Sol (Zdroj: TASR/AP)

MADRID - Dovolenkári by sa mali mať na pozore. Briti totiž dostali varovanie, že teroristi z Daeš môžu mať najnovšie v pláne útočiť v populárnom španielskom letovisku.

Novým terčom džihádistov môžu byť podľa varovania pláže španielskeho letoviska Costa del Sol, ale aj Costa Brava a Costa Blanca. Upozornenie prišlo po tom, ako sa britskí dovolenkári začali vyhýbať belgickým a francúzskym destináciám po posledných bruselských bombových útokoch.

Teroristi nemôžu zničiť európske ekonomiky, ale dokážu ich vážne poškodiť

Informácie o ohrození boli medializované, keď polícia na zoznam rizikových krajín okrem Francúzska, Belgicka, Talianska a USA zaradila aj Španielsko, ktoré je v stave zvýšenej pohotovosti už od júna 2015 po teroristických útokoch na tuniskej pláži.

V januári tohto roka sa teroristická sieť Daeš začala vyhrážať teroristickými útokmi aj Španielsku. Na videách radikálov sa objavovali starobylé mapy Pyrenejského polostrova, ktorý postupne zaplavovala červená farba. Portál Express.co.uk k varovaniu dodáva, že do Španielska cestuje každoročne až 12 miliónov dovolenkárov z Británie, pričom ostrovy Malorka, Tenerife a Ibiza patrili minulý rok medzi najobľúbenejšie turistické cestovateľské ciele.

Nové varovanie pred teroristickými
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Viac o téme: Teroristický útokŠpanielskoDaešCosta del Sol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu