Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ohavný dokument nájdený v Palmýre: Odhaľuje hrôzu obchodu so sexuálnymi otrokyňami Daeš

Rady, ako si zaobstarať sexotrokyňu Zobraziť galériu (2)
Rady, ako si zaobstarať sexotrokyňu (Zdroj: Twitter/tarek_oo7)

PALMÝRA - Veľmi jednoduchá, ale o to desivejšia správa, sa objavila na sociálnej sieti Twitter po tom, čo sily lojálne sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi oslobodili historické poklady Palmýry spod nadvlády teroristov Daeš. Odporný dokument, ktorý po sebe zanechali džihádisti na úteku pred armádou, obsahuje návod, ako nakupovať sexuálne otrokyne.

Hrozivá informácia z tajných služieb: V Európe číha 400 vojakov Daeš, pripravujú krvilačné útoky!

"Bratia, ktorí si želajú kúpiť sexuálne otrokyne, musia registrovať svoje mená u vodcu svojej roty. Pokiaľ ide o bojovníkov v službe, mali by sa obrátiť na svojho vodcu a my to zariadime do 10 dní. Tým, ktorí nezaregistrujú svoje mená, bude odmietnutý prístup na trh s otrokyňami. Peniaze na otrokyňu majú byť vyplatené v uzavretej obálke, kto ponúkne najvyššiu sumu, uzavrie dohodu," znejú pokyny pre bojovníkov Daeš.

Podľa štátnej televízie bolo sýrske mesto Palmýra znovudobyté v piatok po desiatich mesiacoch kontroly Daeš vojskami Bašára Asada podporovanými Ruskom. Sýrsky prezident, ktorý bol obvinený z porušovania ľudských práv, povedal, že tento čin dokázal úspech stratégie armády v boji proti terorizmu.

Ohavný dokument nájdený v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/tarek_oo7)

Odborníci sú zhrození rozsahom škôd na kultúrnych pamiatkach v Palmýre

Sýrski pamiatkari v pondelok vyhlásili, že sú hlboko šokovaní rozsahom škôd, ktoré napáchali džihádisti Daeš v palmýrskom múzeu, kde došlo k zničeniu množstva vzácnych artefaktov. Informuje o tom agentúra AP, citujúc riaditeľa Hlavného úradu pre pamiatky a múzeá (DGAM) v Sýrii Mámúna Abdal-Karíma.

Zničená Palmýra
Zobraziť galériu (2)
Zničená Palmýra  (Zdroj: SITA/SANA via AP)

Podľa Abdal-Karíma bude do Palmýry vyslaný tím expertov, ktorí vyhodnotia rozsah deštrukcie muzeálnych zbierok. Palmýra je však stále zamorená mínami, ktoré tam inštaloval Daeš pred svojím ústupom.

Daeš stupňuje barbarstvo: Ukrutným spôsobom týra ženy, nástroj im vytrháva kusy mäsa z tela

Opätovné získanie Palmýry vládnymi silami predstavuje významné víťazstvo v boji proti tejto extrémistickej skupine od vlaňajšieho uzavretia medzinárodnej dohody o ofenzíve proti Daeš. Teroristi počas svojej nadvlády v Palmýre zničili okrem množstva predmetov tiež dva rozsiahle chrámy postavené pred vyše 1800 rokmi, ako aj víťazný oblúk z čias Rímskej ríše.

Táto sunnitská extrémistická skupina totiž vo svojom zvrátenom výklade islamu považuje historické pamiatky za prejav modlárstva a ich zničenie za súčasť očistenia sa od pohanstva. Daeš sa však neštíti mnohé z ulúpených vzácnych artefaktov speňažovať v prospech financovania svojich aktivít.

Viac o téme: Sexuálna otrokyňaPalmýraDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu