Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Turecko zažilo ďalšiu ťažkú noc: Pod autom bola nenápadne nastražená nálož!

Turecká polícia
Turecká polícia (Zdroj: SITA)

ISTANBUL - V Turecku sa v noci nadnes podarilo predísť výbuchu nálože nastraženej pod autom zaparkovaným v blízkosti vládnej budovy v meste Hani v prevažne Kurdmi obývanej provincii Diyarbakir.

Agentúra Reuters píše, že nálož mala hmotnosť 150 kilogramov. Prípad vyšetruje polícia, ktorá skúma aj záznamy z pouličných kamier. Turecko v posledných mesiacoch zažíva nebývalú vlnu násilností. Posledný atentát sa odohral uplynulú nedeľu v Ankare a zahynulo pri ňom 37 ľudí. K útoku sa prihlásila militantná skupina Sokoli oslobodenia Kurdistanu (TAK), ktorá súčasne varovala pred ďalšími útokmi v Turecku. 

V obave z útokov Nemecko vo štvrtok zavrelo svoje veľvyslanectvo v Ankare i generálny konzulát a nemeckú školu v Istanbule. Svojich občanov nachádzajúcich sa v Turecku varovali v súvislosti s bezpečnostnými rizikami aj Spojené štáty.

Ich veľvyslanectvo v Ankare v noci nadnes vydalo vyhlásenie, v ktorom Američanov v Turecku vyzýva na veľkú opatrnosť vzhľadom na útoky na vládne budovy, miesta zhromažďovania či dopravný systém. Upozornilo tiež, že ku konfrontáciám a násilnostiam by mohlo dôjsť aj počas osláv kurdského Nového roka, Novrúzu, ktorý pripadne na tento víkend.

Viac o téme: IstanbulTAK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu