Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Paríž znovu v pohotovosti: Evakuácia škôl, hrozí výbuch bomby!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Najmenej päť stredných škôl evakuovali dnes v Paríži pre bombovú hrozbu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu francúzskeho ministerstva školstva a miestne médiá.

Zmienené školy prehľadávali policajné oddiely, zatiaľ čo študenti čakali na dvoroch pred nimi či vonku na ulici, uviedol denník Le Parisien. Dodal, že v dôsledku týchto zásahov museli vo francúzskej metropole na čas odkloniť aj časť dopravy.

Viaceré francúzske médiá zhodne uviedli, že prehľadávaných bolo dokonca až šesť škôl. Hovorca parížskej polície však tieto správy komentovať odmietol.

Paríž sa momentálne nachádza v stave zvýšenej pohotovosti v súvislosti so sériou teroristických útokov, ku ktorým v metropole došlo v minulom roku. Pre celé Francúzsko pritom od novembrových útokov, ktoré si vyžiadali 130 obetí na životoch, doposiaľ platí tzv. výnimočný stav.

Planá bombová hrozba viedla k evakuácii niekoľkých škôl 

Anonymné telefonické vyhrážky bombou viedli dnes k evakuácii študentov piatich prestížnych stredných škôl v centre Paríža.

Niekoľkohodinový policajný zásah za účasti pyrotechnikov a policajných psov však nič podozrivé neobjavil, hoci jednu školu ešte stále prehľadávajú, informovala tlačová agentúra Reuters.

"Pravdepodobne išlo iba o zlomyseľný telefonát," citovala pracovníka lýcea Louisa Le Granda.

Polícia zasahovala v piatich lýceách, ktoré anonym predpoludním telefonicky varoval pred umiestnením bomby v ich priestoroch, informoval parížsky školský úrad.

Študentov presunuli na dvory a ďalšie bezpečné miesta, kde zotrvali niekoľko hodín, kým polícia priestory neskontrolovala. Popoludní už sa opäť v štyroch z piatich týchto škôl vyučovalo.

Viac o téme: FrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu