Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dovolenková hrôza: Prvé problémy turistov na zájazde v Tunisku!

(foto: Kamil Čabala) Zobraziť galériu (7)
(foto: Kamil Čabala) (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)

DJERBA – Nočná mora každého dovolenkára. Špinavé more, nestráviteľné jedlo, zúfalo zničené zariadenie hotela, nefunkčná klíma, šváby a mravce bežnou súčasťou hotelového vybavenia. Problémy, ktoré desia ľudí bažiacich po desiatich dňoch oddychu. Ich kombinácia vytvorí z dovolenky hotové peklo. Presvedčil sa o tom aj náš čitateľ Kamil, ktorý chce aj prostredníctvom Topiek upozorniť ľudí na krutú realitu, ktorá ho čakala po príchode do hotela Almapura v tuniskej Djerbe.

Vaše tipy

„Pomedzi stoly behajú mačky a nad hlavou Vám lieta vták (vrabec), na chodbe je bežne vidieť švába. Špinavá pláž a neprístupné more, zlá strava a služby hotela na úrovni 3 hviezdičiek,“ uviedol pre Topky Kamil, ktorý odletel na ultra all inclusive dovolenku s manželkou a ďalšími približne 90 Slovákmi. Ako uviedol, už po prvých raňajkách 99 percent z nich bolo ochotných vrátiť sa späť domov. „Sme tu len Slováci a pár Čechov. No im na rozdiel od nás hovoria pravdu, kam idú, aké sú služby a ako to tu vyzerá,“ informoval nás rozhorčene.

Mačky sú všade. Nerušene sa promenádujú aj v jedálni.
Zobraziť galériu (7)
Mačky sú všade. Nerušene sa promenádujú aj v jedálni.  (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)


Dovolenkári sa medzičasom zmobilizovali a hromadne obvolávajú priamo z Tuniska cestovné kancelárie, ktoré zájazd sprostredkovali. „Zo žiadnej CK sa žiadnemu z nás zatiaľ nik nevyjadril,“ povedal Kamil. Delegátka, ktorá by mala byť k dispozícii pre ich otázky a problémy, im podľa Kamila doposiaľ nijako nepomohla a cestovke tlmočí situáciu úplne inak.

,,Na pláži je smrad, špina, riasy, ktoré sa len kopia. Pri bazénoch je nedostatočný počet lehátok a slnečníkov,´´ vysvetlil Kamil.
Zobraziť galériu (7)
,,Na pláži je smrad, špina, riasy, ktoré sa len kopia. Pri bazénoch je nedostatočný počet lehátok a slnečníkov,´´ vysvetlil Kamil.  (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)


Zaujímavé je, že hotel Almapura, ktorý sa pýši piatimi hviezdičkami, pred časom niesol úplne iné meno. Cestovné kancelárie síce v ponuke uvádzajú názov Almapura, no na hoteli zostali staré tabule s jeho pôvodným názvom. Zmena z Alkantara Thalassa nastala zjavne po tom, čo hotel v turistických sprievodcoch získal povesť ubytovania s hroznými podmienkami. „Ide zrejme o skrachovaný hotel. Všade v okolí je množstvo nefunkčných a opustených hotelov po minuloročnom prevrate,“ myslí si Kamil.

Hotel Almapura nesie ešte stále svoj pôvodný názov Alkantara Thalassa, o ktorom do príchodu na miesto turisti netušili.
Zobraziť galériu (7)
Hotel Almapura nesie ešte stále svoj pôvodný názov Alkantara Thalassa, o ktorom do príchodu na miesto turisti netušili.  (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)


Dovolenkári však celú situáciu nechcú nechať zapadnúť prachom. Tí, ktorí podali písomné reklamácie, budú pokračovať v boji s cestovnými kanceláriami aj po prílete na Slovensko. „Dve rodiny už sme zapojili aj právnika, udelili plnú moc k okamžitému zastupovaniu v SR,“ uviedol.

Aj šváby sú tu každodennou nie veľmi príjemnou realitou.
Zobraziť galériu (7)
Aj šváby sú tu každodennou nie veľmi príjemnou realitou.  (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)


Ľudia, ktorí sa na dovolenku ešte len chystajú, no už za ňu zaplatili, zájazdy v panike stornujú. Cestovné kancelárie sa však bránia a ubezpečujú ich, že situácia na mieste sa medzičasom zmenila k lepšiemu. Napriek tomu sa však na diskusných fórach zdvihla vlna nevôle a po skúsenosti predošlého turnusu, chcú späť svoje peniaze. Cestovky im ponúkajú zľavy a posúvajú termíny.

,,Vstup do mora je nemožný cez nánosy, ktoré sa tiahnu pozdĺž pláže asi 1 kilometer. Pri bazéne je pár slnečníkov, ostatným chýba tienidlo - sú to len holé tyče,´´ tvrdí Kamil.
Zobraziť galériu (7)
,,Vstup do mora je nemožný cez nánosy, ktoré sa tiahnu pozdĺž pláže asi 1 kilometer. Pri bazéne je pár slnečníkov, ostatným chýba tienidlo - sú to len holé tyče,´´ tvrdí Kamil.  (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)


Dobrá rada na záver. Predtým, ako si svoju dovolenku snov vyberiete a zaplatíte, prezrite si aktuálne recenzie na hotely od dovolenkárov, ktorí absolvovali pobyt v danom rezorte pred vami. Tí zväčša tvrdia pravdu. „Skutočne sa peniaze dajú vyhodiť "von oknom" aj za iné veci ako tento zájazd,“ dodal na záver znechutený Kamil.

,,Niektorí majú na izbe mravce, pleseň, nefunkčné TV, chladničky, vodovodné batérie pred rozpadom, nefunkčnú klimatizáciu,´´ povedal nám.
Zobraziť galériu (7)
,,Niektorí majú na izbe mravce, pleseň, nefunkčné TV, chladničky, vodovodné batérie pred rozpadom, nefunkčnú klimatizáciu,´´ povedal nám.  (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)
,,V hotelovom lobby bare pijeme alko a nealko z malých plastových pohárov. Ku káve v porcelánovej šálke je len plastová lyžička,´´ doplnil.
Zobraziť galériu (7)
,,V hotelovom lobby bare pijeme alko a nealko z malých plastových pohárov. Ku káve v porcelánovej šálke je len plastová lyžička,´´ doplnil.  (Zdroj: Tip čitateľa, Kamil Čabala)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu