Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ako vymáhať peniaze od Alex Tour: Skrachovala aj ďalšia cestovka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Po prvom prázdninovom víkende vyhlásila krach prvá cestovná kancelária v tejto sezóne. Alex Tour, ktorá fungovala viac ako 20 rokov, sa dostala do finančných problémov. O stovky turistov, ktorí sú za hranicami, sa má postarať poisťovňa. Podľa našich informácii je momentálne v zahraničí vycestovaných 125 klientov. Objavila sa už aj informácia o tom, že skrachovala aj ďalšia cestovka.

Cestovná kancelária Alex Tour, s.r.o. oznámila krach o 11 hodine na svojej internetovej stránke. Firma pre finančné problémy nemá možnosť uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb. "O klientoch, ktorí sú momentálne v zahraničí, sa postará poisťovňa Kooperatíva, a.s., u ktorej má spoločnosť Alex Tour s.r.o. uzatvorenú zákonnú poistku voči insolventnosti," uvádza Alex Tour na svojej stránke.

Ozval sa nám aj prvý čitateľ, ktorý tvrdí, že jeho sestra letela s Alextour na Malorku. Údajne už po prílete na miesto zistila, že cestovka nezaplatila sľúbené ubytovanie. Ďalšia čitateľka uviedla, že jej dcéra išla na Malorku v sobotu a dnes ju vyhodili z hotela na ulicu a nevie čo má robiť.

Oficiálny telefonický kontakt na Alextour už nefunguje. Napísala nám aj čitateľka, ktorej ešte minulý týždeň ponúkali výhodné zájazdy. Na svojej facebookovskej stránke propagovali akciové ceny ešte v júni. V rámci akcie štastná hodinka to bola ponuka pre dve osoby do Turecka za 500 eur.

Podľa informácií tvnoviny.sk skrachovala aj ďalšia cestovná kancelária - Fenicia. Oznámila, že skrachovala a zaplatené peniaze si ľudia budú môcť zrejme vymáhať už len od poisťovne.

Stanovisko poisťovne Kooperativa vo veci krachu ck Alex tour:

V zmysle poistnej zmluvy má klient – Alex Tour, s.r.o. povinnosť zabezpečiť návrat svojich klientov prostredníctvom asistenčného partnera, s ktorým má zmluvne dohodnutú spoluprácu.
Týmto partnerom je spoločnosť Last minute, s.r.o., ktorá nebola zastihnuteľná a z uvedeného dôvodu poisťovňa KOOPERATVA VIG zabezpečí repatriáciu klientov dotknutej cestovnej kancelárie prostredníctvom svojho partnera spoločnosť Coris - Bratislava a.s.

Vzhľadom na súčasný nedostatok poskytnutých informácií od CK Alex Tour, s.r.o.  poisťovňa KOOPERATIVA prostredníctvom svojho partnera poskytla pre klientov CK Alex Tour, s.r.o. predbežnú garanciu v dĺžke dvoch dní do získania potrebných informácií a možnosti rozhodnutia o ďalšom postupe riešenia v zmysle príslušnej poistnej zmluvy.
Klienti budú o postupe informovaní prostredníctvom spoločnosti Coris, ktorá postúpi informáciu na jednotlivé zastupiteľstvá v jednotlivých krajinách. Nakoľko niektorí delegáti cestovnej kancelárie sú nedostupní na svojich t.č,. nie je možné komunikovať touto cestou s klientmi  a informovať ich o poskytnutej garancii.
V predmetnom prípade klienti však môžu kontaktovať spoločnosť Coris - Bratislava a.s. na t.č. +421 2 43641037 24hod/ 7dní v týždni.

Informácie o počtoch klientov podľa jednotlivých destinácií:
Turecko 44 osôb
Andalúzia 3 osoby
Malorka 28 osôb + 1 INFANT
Rhodos 6 osoby
Kréta 20 osôb
Korfu 24 osôb

Spolu v zahraničí: 125 osôb

Tohto času KOOPERATIVA v spolupráci so spoločnosťou Coris zabezpečila repatriáciu pre prvých 30 klientov CK Alex Tour (24 Korfu, 6 Rhodos).

V prípade, že klienti ešte neodcestovali a majú zapletené zálohové platby (celú cenu zájazdu), je potrebné, aby si písomne uplatnili svoje nároky na náhradu škody (vrátenie zaplatenej ceny za zájazd) voči spoločnosti Alex Tour na adrese: ALEX TOUR, s.r.o., Dom služieb, Gazdovský rad 41, 931 01 Šamorín. Následne predložené uplatnené písomné nároky spoločnosťou Alex Tour budú predmetom likvidácie jednotlivých škodových udalostí v zmysle príslušnej poistnej zmluvy. KOOPERATIVA k splneniu tejto povinnosti pripravila pre poškodených klientov formulár pre uplatnenie nároku na náhradu škody z poistenia zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie, ktorý bude k dispozícii na webovej stránke poisťovne www.koop.sk.

Vyhlásenie Alextour
Zobraziť galériu
 (Zdroj: topky)

Ešte v júni ponúkala cestovka pobyty za akciovú cenu.
Zobraziť galériu
Ešte v júni ponúkala cestovka pobyty za akciovú cenu.  (Zdroj: Facebook)

Máte kúpený zájazd s Alex Tour? Nachádzate sa Vy alebo Vaši známi na v zahraničí s CK Alex Tour? Aká je situácia po krachu tejto cestovky? Píšte nám na tipy@topky.sk.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu