Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej: Ficov milión komplikuje vyšetrovanie

(Zdroj: Vlado Anjel)

PRIEVIDZA - V deň, keď Slovensko obletela informácia o vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, Robert Fico ponúkol milión eur tomu, kto polícii poskytne relevantné informácie o tomto brutálnom čine. Odborníci sa už vtedy zhodovali na to, že to nebol práve múdry ťah. A zdá sa, že mali pravdu.

O niekoľko dní na to, expremiér Robert Fico zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej ukázal ako milión eur vyzerá. Okamžite sa naňho spustila vlna kritiky. Ako sa neskôr ukázalo, jeho ťah značne skomplikoval prácu vyšetrovateľov.

"Na základe ponuky vyplatenia finančnej odmeny za informácie vedúce k objasneniu páchateľa a motívu vraždy, prijala prokuratúra a polícia niekoľko desiatok oznámení od občanov. Nie všetky boli seriózne, ale preverujú sa s rovnakou pozornosťou," informoval na tlačovom brífingu prokurátor.

Ak mu Fico pošle na účet milión, prizná sa

Jedným z takých prípadov bol aj istý Prievidžan, ktorý 3. marca vo večerných hodinách zavolal na linku 158. Podľa týždenníka Plus 7 dní sa muž predstavil a začal vysvetľovať, že on je vrah. Aj napriek tomu, že operátorovi sa hneď zdalo, že niečo nie je v poriadku a muž nebude celkom triezvy, polícia musela zmobilizovať svoje sily.

Okamžite vyrazila k domu muža a na mieste zistila, že muž bol značne pod vplyvom alkoholu a je síce ochotný priznať sa, ale len pod podmienkou, že Fico na účet jeho rodiny prevedie milión eur. Podľa našich informácií nebol len opitý, ale zjavne aj zo sociálne slabšej vrstvy. Zrejme rodinné problémy ho donútili k takémuto zúfalému k roku.

Inštitúcie sa k prípadu vyjadrovať nechcú, získali sme len stručné stanovisko od Eleny Antalovej, policajnej krajskej hovorkyne z Prievidze. "Môžeme povedať len toľko, že takýto prípad sme zaznamenali, ale vzhľadom k tomu, že súvisí s dvojnásobnou vraždou, odstúpili sme všetky informácie Národnej kriminálnej agentúre, ktorá sa prípadom zaoberá," povedala Antalová pre Topky.

Ponuka milión eur pre toho, kto poskytne relevantné informácie, ktoré pomôžu objasniť vraždu alebo dolapiť vraha, platí aj v súčasnoti, keď je premiérom Peter Pellegrini. "V prípade, ak sa ozve občan, či občania, ktorí poskytnú relevantné informácie na dolapenie, usvedčenie a potrestanie páchateľa vraždy, finančná odmena im bude vyplatená plne v súlade so zákonom," informoval Tlačový odbor Úradu vlády.

Viac o téme: VraždaRobert FicoMilión eurJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu