Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Voľby 2016 Politici už odvolili a toto sú ich reakcie: Niektorí vás poriadne prekvapia!

Politici odvolili a reagovali na prebiehajúce voľby Zobraziť galériu (10)
Politici odvolili a reagovali na prebiehajúce voľby (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Väčšina z politikov už svoje hlasy vo voľbách odovzdali v ranných hodinách. Nechýbali ani ich vyjadrenia a smelé plány. Líder Siete Radoslav Procházka po vhodení hlasovacieho lístka do volebnej urny vyslovil úvahu, že dnešný silný vietor by mohol priviať Slovensku nové časy.

"Uchádzam sa o poverenie zostaviť vládu. Budeme sa snažiť, ak dostaneme mandát, urobiť všetko preto, aby ľudia boli s výkonom takejto vlády spokojní,“ povedal Procházka, ktorý dnes volil spoločne s manželkou v Trnave. Dodal, že ktokoľvek bude v novej vláde, bude musieť všetku svoju energiu sústrediť len a len na jej výkon.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Sieť podľa Procházku zostane na politickej scéne, aj keby výsledok dnešných volieb nedopadol najlepšie. "My sme pripravení na dlhú trať,“ poznamenal Procházka. Jeho volebnému aktu predchádzala drobná komplikácia, pretože voličské preukazy pre seba aj manželku zabudol v aute.

Predseda Siete strávi dnešný deň v Trnave, odkiaľ pochádza jeho otec, manželka a kde má rozvetvenú rodinu. Podľa Kataríny Procházkovej môže dnešok priniesť prekvapujúce výsledky. Procházkov syn Tadeáš pri odchode z volebnej miestnosti povedal, že keby mal právo voliť, asi by sa rozhodol pre Sieť.

Matovič dúfam, že si dnes Slovensko zoberieme späť

Predseda OľaNO – NOVA Igor Matovič odovzdal svoj volebný hlas v sprievode manželky a dvoch dcér v Trnave. Po vhodení obálky do urny prezradil, že nekrúžkoval sám seba, rovnaký postup zvolila aj jeho manželka. K podobnému kroku vyzval na sociálnej sieti aj svojich priaznivcov.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

"Dúfam, že dnes si Slovensko zoberieme späť. A niektoré babky, ktoré sú schopné svoje dietky predať za vratky na plyn alebo bezplatné lístky na vlak, dnes prehlasujeme." povedal Matovič, výsledky volieb však tipovať odmietol. Vyslovil tiež presvedčenie, že ľudia prídu k voľbám vo veľkom počte. "Verím, že účasťou dobehneme rok 1998, kedy sme sa chceli zbaviť Mečiara," dodal Matovič. Dnešný deň chce oddychovať v spoločnosti svojej rodiny. Až večer pôjde do volebnej centrály v Bratislave.  

Fico odvolil a nikoho o tom neinformoval

Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico spolu s manželkou dnes ráno odvolil medzi prvými voličmi vo svojom okrsku. O tom, že kedy a kde bude voliť, na rozdiel od iných predsedov politických strán, médiá neinformoval. O tom, že už odvolil, nevedeli ani ľudia, ktorí majú v strane a na úrade vlády na starosť komunikáciu s novinármi. Fico vždy nevolieva v Bratislave vo svojom okrsku. Viackrát volil mimo Bratislavy. Jeho zvykom je, že médiá neinformuje, kam pôjde voliť.

Kollár spal dobre, do volieb ide s pokorou

Predseda hnutia SME RODINA – Boris Kollár odvolil dnes ráno po 10:00 na Základnej škole Milana Hodžu v bratislavskom Starom meste. Spolu s ním prišli aj niektorí ďalší členovia hnutia či sympatizanti, ale aj niekoľko detí či partnerka. Ako sa pre médiá po hlasovaní Kollár vyjadril, spal dobre a nemá sa čoho obávať.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Po hlasovaní išiel na jednu vysokú školu, kde ho prizvali do komisie na posudzovanie študentských projektov. „Odtiaľ chceme ísť s deckami na obed,“ prezradil ďalej Kollár. Dodal, že do volieb ide s očakávaním dostať sa do parlamentu, ale na výsledky dnešných parlamentných volieb bude čakať s pokorou. 

Figeľ verí v dvojciferný výsledok KDH

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) podľa jeho lídra Jána Figeľa dúfa, že v tohtoročných parlamentných voľbách dosiahne dvojciferný výsledok. Túto ambíciu považuje Figeľ za oprávnenú, keďže hnutiu sa takýto výsledok podarilo dosiahnuť aj v posledných komunálnych, regionálnych a európskych voľbách. "Závisí to však od občanov a od počtu, v ktorom prídu voliť, lebo tí, ktorí zostanú doma, nechávajú to na ostatných," zdôraznil pred novinármi potom, čo odovzdal svoj hlas vo volebnej miestnosti v základnej škole Bratislava Nové Mesto.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Ján Figeľ má po odvolení dobrý pocit, lebo podľa vyjadrení členov volebnej komisie je už od rána vysoká účasť voličov, čo je podľa neho pozitívne. "Je to dobrý signál pre demokraciu, pre zodpovednosť," vyhlásil s tým, že parlamentné voľby 2016 považuje za dôležité pre to, aké Slovensko odovzdáme našim deťom. Ján Figeľ preto podľa vlastných slov prišiel prvýkrát voliť aj so svojou dvojročnou vnučkou Máriou, sprevádzala ho aj manželka.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

"Každé voľby sú o tom, čo dokáže Slovensko dlhodobo nastavovať v zákonoch a vo vzťahoch k spoločnosti," zdôraznil. S kampaňou, ktorú KDH zavŕšilo mítingom v Ružomberku, je Figeľ spokojný. "Bola to ťažká kampaň, no verím, že prinesie dobré ovocie. Rok 2016 môže byť veľkou a pozitívnou križovatkou," vyhlásil. Zvyšok soboty sa líder KDH bude venovať rodine, na čo počas náročnej kampane mal len málo času, večer bude v centrále hnutia očakávať výsledky volieb. 

Sulík odvolil v sprievode svojich štyroch detí

Predseda SaS Richard Sulík dnes využil svoje volebné právo a odvolil v sprievode svojich štyroch detí. "Mám už štyri deti, tiež sa snažím. Pretože veľa dobre vychovaných a vzdelaných detí je najlepší dôchodok. Naštudoval som si demografickú krivku a dospel som k záveru, že musím mať veľa detí, ak chcem slušný dôchodok,“ povedal po hlasovaní na základnej škole v bratislavskom Starom meste Sulík.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Deň strávi líder liberálom so svojim straníckym kolegom Jurajom Drobom, pôjdu rozdávať občerstvenie členom komisií za SaS. "Pôjdeme s Jurajom Drobom kúpiť minerálky, horalky a jabĺčka a budeme ich rozdávať našim okrskárom,“ priblížil Sulík. 

Predseda SaS očakáva, že volebná účasť sa bude pohybovať medzi 55 až 60 percentami, mimoriadne veľkú účasť na dnešných parlamentných voľbách neočakáva. 

Sulík verí, že strana dosiahne svoj cieľ a získa vo voľbách minimálne šesť percent. "Vyzerá to celkom dobre, už len ´vytrimať´ tak 15 hodín a je to tu,“ uzavrel s tým, že cieľom, o ktorý liberáli usilujú, je zostavenie pravicovej reformnej vlády. 

Bugár odvolil a šiel strihať vinič

Tieto voľby môžu byť prelomové, ukážu totiž, či sa dajú robiť zmeny. Ukážu, či sa dá účinne bojovať proti korupcii, či sa dá upevniť právny štát alebo či sa budú regionálne rozdiely zmenšovať. Predseda strany Most-Híd Béla Bugár to dnes povedal po tom, čo spolu so svojou rodinou odvolil v mieste svojho bydliska v Šamoríne. Podľa Bugára bude dôležité, aká vláda vznikne.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Bugár si želá podľa vlastných slov dvojciferný výsledok. "Vzhľadom na niektoré falošné informácie, ktoré sa objavili v médiach, neviem. Dúfam však, že budeme blízko dvojcifernému číslu," povedal dnes Bugár. Po volebnom akte chce predseda strany Most-Híd začať strihať vinič, poobede cvičiť a večer bude čakať na výsledok. 

Frešovi vraj červené tenisky prinesú šťastie

Predseda strany SDKÚ-DS Pavol Frešo bol dnes predpoludním voliť na Základnej škole na Jelenej ulici v Bratislave, ktorú kedysi aj navštevoval. "Neviem, či to prináša šťastie alebo smolu, ale vždy, keď som tu, rád na to spomínam," hovorí. K volebnej urne ho sprevádzali jeho kolegovia zo strany a obuté mal červené tenisky, ktoré pred voľbami pútali pozornosť verejnosti. "Preto sú červené, lebo nijaká iná farba nebola v mojej veľkosti," povedal po východe z volebnej miestnosti Frešo novinárom a pripomenul, že už mu prišli nové tenisky, ktoré sú sfarbené do modrej farby a ľudia ich skoro uvidia.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Ako ďalej spomenul, nemyslí si, že mu jeho červená obuv v parlamentných voľbách prinesie šťastie. "Je to už iba o vôli voličov, je to taký deň, keď ani politici nemajú žiadnu moc, ani žiadna finančná skupina, ani žiadne médiá. Moc majú iba tí ľudia, ktorí sem dnes chodia a dávajú hlasy," spomenul predseda SDKÚ-DS. V závere Pavol Frešo informoval, že do volebnej noci sa chce venovať svojim deťom.

Voľby 2016 Politici už
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Voľby 2016Radoslav Provjázka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu